UPDATE Încă un membru al grupării Ghenosu a fost arestat preventiv pentru şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Membrii din clanul „Ghenosu”, arestaţi pentru 29 de zile pentru şantaj
Membrii din clanul „Ghenosu”, arestaţi pentru 29 de zile pentru şantaj

Încă un membru al grupării Ghenosu a fost arestat preventiv, luni, sub acuzaţia de şantaj, după ce iniţial magistraţii au dispus cercetarea acestuia în libertate, iar ulterior o instanţă superioară a admis recursul formulat de către procurori.

Citeşte şi "VIDEO Membrii din clanul „Ghenosu”, arestaţi pentru 29 de zile pentru şantaj. Discuţii telefonice transcrise, între recuperatori şi victimă"

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, după decizia magistraţilor, bărbatul respectiv, R.V, în vârstă de 41 de ani, din comuna dâmboviţeană Gura Ocniţei, a fost dus în arestul Poliţiei judeţene.

"În 19 pe octombrie, şase persoane, cinci bărbaţi, membri ai grupării Ghenosu, şi o femeie, toate acuzate de şantaj şi instigare la şantaj, au fost reţinute în urma unui flagrant, ulterior trei dintre bărbaţi, cei care efectiv se ocupau cu recuperarea banilor, fiind arestaţi preventiv pentru 29 de zile. În baza datelor şi informaţiilor, lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale Dâmboviţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au organizat un flagrant, pentru documentarea activităţii ilicite a mai multor persoane, suspectate de comiterea infracţiunii de şantaj. Poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă şase învinuiţi, cinci bărbaţi, G.C., de 37 de ani, M.R., de 34 de ani, B.A., de 42 de ani, toţi din municipiul Târgovite şi R.V., de 41 de ani, din Gura Ocniţei, pentru şantaj, şi B.F., pentru instigare la şantaj, toţi membri ai grupării infracţionale şi o femeie de 53 de ani, Z.M., din municipiul Târgovişte, tot pentru sâvârşirea infracţiunii de instigare la şantaj. În fapt, primii patru dintre aceştia se ocupau efectiv cu recuperarea de sume de bani de la diverse persoane, folosind acte de violenţă sau ameninţare sau pretinzând diferite sume de bani ca taxe de protecţie, iar ultimii doi, respectiv B.F. şi Z.M., instigau la comiterea unor astfel de fapte", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, comisar Mihaela Savu.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat că B.F., de 37 de ani, din Târgovişte, găsea şi intermedia în general cazurile în care anumite persoane aveau de recuperat sume de bani, iar la ultimul caz, cel încheiat cu un flagrant, femeia de 53 de ani, din Târgovişte, avea de recuperat o datorie de la o persoană 2.500 de euro şi i-a instigat pe recuperatori la comiterea faptei de şantaj.

Cei şase au fost reţinuţi iniţial pentru 24 de ore, fiind prezentaţi Judecătoriei Târgovişte cu propunere de arestare preventivă, iar instanţa a emis pe numele a trei bărbaţi, G.C., M.R. şi B.A., membri ai grupării Ghenosu, supranumiţi şi "echipa de intervenţie", mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru şantaj, aceştia fiind prinşi în flagrant în timp ce primeau de la una dintre părţile vătămate suma de 300 de euro.

Luni, la Tribunalul Dâmboviţa, s-a judecat recursul formulat de Parchetul Judecătoriei Târgovişte cu privire la revocarea măsurii de punere în libertate a lui R.V., B.F. şi Z.M., iar instanţă a admis recursul formulat de procurori în cazul primului şi a respins recursul în cazul celorlalţi doi, care vor fi cercetaţi în libertate.

La ora actuală, cei patru învinuiţi, trei arestaţi în 19 octombrie şi R.V., arestat luni, sunt în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de şantaj şi instigare la şantaj cei şase riscă o pedeapsă cu închisoarea între şase luni şi cinci ani.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite