Târgoviştea a rămas în beznă în “Ora Pământului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgoviştenii au sărbătorit şi sâmbătă, “Ora Pământului”. Societatea Astronomică Română de Meteori (SARM) a organizat acţiunea în colaborare cu municipalitatea târgovişteană iar punctul de control a fost Turnul Chindiei.

În plus, membrii SARM au creeat un punt de observaţii astronomice chiar în Piaţa Tricolorului tocmai pentru a putea arăta târgoviştenilor ce înseamnă poluarea luminoasă din oraşe şi cât de mult împiedică aceasta, observaţiile astronomice. 



“Ora Pământului” transmite un mesaj puternic despre nevoia de acţiune împotriva schimbărilor climatice. “Cetăţenii au fost invitaţi să stingă lumina în exterior dar şi în interior şi se pare că au răspuns pozitiv. În Târgovişte s-au stins în totalitate iluminatul public stradal şi luminile în Centrul Istoric dar şi la Complexul Naţional Muzeal Curtea Domnească. Este un gest simbol, un fel de alarmă faţă de probleme globale în ceea ce priveşte schimbările climatice şi de ce nu, risipa de energie. Acest gest simbolic ar trebui să îl facem în fiecare zi. Ar trebui să ne pese de relaţia noastră cu mediul înconjurător, de felul în care folosim resursele planetei, care sunt limitate”, a declarat Valentin Grigore, preşedintele SARM.



Sâmbătă, toţi locuitorii planetei au fost îndemnaţi să stingă lumina timp de o oră între 20.30 şi 21.30 ora locală.
Aceasta a fost cea de-a cincea ediţie a “Orei Pământului”. Această campanie mondială a pornit în 2007, în oraşul australian Sidney. În 2010 s-a ajuns la un miliard de oameni care au stins lumina şi peste 4000 de oraşe care au rămas în beznă.

image
image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite