Târgovişte, din nou printre cele mai "încinse" zone din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile primăvăratice au lovit din nou România. Chiar dacă, la acest moment, temperatura nu trebuia să treacă de 5 grade Celsius, iar la Târgovişte, s-au înregistrat şi 24 de grade.

În multe oraşe din sudul ţării şi în câteva din centru s-au depăşit 20 de grade, maxime de peste 24 înregistrându-se la Bucureşti, Târgovişte şi Ploieşti. Chiar şi în centrul ţării maximele au atins valori extrem de mari, fiind 21 de grade la Sf Gheorghe, 20 de grade la Baraolt şi 19 la Braşov şi Făgăraş. La Miercurea Ciuc au fost 18 grade. 

În Bucureşti, Buzău, Râmnicu Sărat şi Pătârlagele au fost 25 de grade şi chiar şi în zona Covasna-Harghita temperaturile au ajuns la 20-21 de grade. Maximă absolută pentru februarie s-a înregistrat la Medgidia în 1995 când au fost 26 de grade. 

La ora 14.00 datele INMH arătau că la Râmnicu Sărat erau 25,2 grade, iar la Buzău, 24,7 grade. La ora 15.00 cel mai cald era la Pătârlagele (jud Buzău) - 24,8 grade. Maximele sunt cu peste 15 grade mai mari decât normalul perioadei. UPDATE La ora 16.00 erau 25,2 grade la Pătârlagele şi 24,7 grade la Bucureşti Filaret. 

La Predeal temperatura a ajuns la 17 grade, iar la Bâlea Lac, la 6 grade. 

Valorile s-au apropiat de maximă absolută a lunii februarie, 26 de grade la Medgidia, acum 21 de ani.

Temperaturi record şi în luna decembrie, la Târgovişte

Aproape de sfârşitul lui decembrie, parcurile au fost pline de copii şi bunici care au profitat de vremea primăvăratică. Nici de haine groase nu a mai fost nevoie, pentru că la Târgovişte, de exemplu, s-au înregistrat cele mai mari temperaturi din ţară. Ieri au fost 21 de grade Celsius, iar astăzi, 18.

“Este minunat afară. Nici nu zici că suntem în luna decembrie. Este perfect atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari. Nu îmi aduc aminte să mai fi fost o aşa vreme la sfârşit de decembrie. Noi ne bucurăm că este cald, dar pentru sănătatea noastre nu este bună căldura asta, mai ales că mâine au anunţat la ştiri că să scadă brusc temperatura”, ne-a spus bunica unui băieţel de doar patru anişori. 

Căldura este neobişnuită pentru perioada din an în care ne aflăm, cred şi specialiştii de la Staţia Mteoe Târgovişte. În fosta Cetate de Scaun s-au înregistrat cele mai mari ridicate temperaturi din ţară.

“Au fost temperaturi foarte ridicate în această perioadă, la Târgovişte. Ieri am avut o temperatură maximă de 21 de grade, iar astăzi s-au înregistrat 18 grade, maxima zilei. Nu este normală această căldură. Acum trebuia să avem  o maximă de 2-3 grade şi o minimă de -8 grade. Au fost valori foarte ridicate pentru această perioadă a anului”, ne-a spus Camelia Neguţescu, meteorolog Staţia Meteo Târgovişte. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite