Subvenţii pentru cele mai bune idei de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un dâmboviţean stabilit în Spania s-a decis să-i ajute pe români, învăţându-i să lucreze pe cont propriu.Pentru cele mai bune 10 proiecte de antreprenoriat, se vor acorda subvenţii de câte 100 de milioane de lei vechi. De asemenea, se mai asigură 10 burse de studiu a câte 10 milioane de lei vechi.

În 2006, dâmboviţeanul Daniel Comăniţă a câştigat în Spania concursul care premia cea mai bună idee de afacere.

Acum, proiectul său – „Antreprenor pentru România” – este pus în practică în Regiunile Sud-Vest Oltenia şi Sud-Muntenia, în parteneriat cu Universitatea din Craiova.

965 de persoane, cu vârste între 15 şi 64 de ani, vor primi imboldul necesar pentru stimularea potenţialului antreprenorial. Viitorii oameni de afaceri vor fi consiliaţi şi instruiţi. Prin concurs, 10 dintre ei vor primi o finanţare de 100 de milioane de lei vechi pentru începerea activităţii.

Pentru elevi şi studenţi, se acordă burse lunare a câte 10 milioane de lei vechi, care să-i ajute să trăiască pe cont propriu, cât timp derulează un proiect de bussines. De asemenea, 25 de persoane vor beneficia de training-uri în Spania în vederea dezvoltării abilităţilor antreprenoriale.

Consilierea va fi personalizată după nevoile fiecăruia

Serviciile oferite prin Centrul-pilot de la Târgovişte sunt personalizate în funcţie de solicitările fiecărui aplicant: fonduri structurale; legislaţie fiscală; achiziţii publice; analiza riscurilor; planuri de afaceri; surse de finanţare.

„Grupul nostru ţintă este unul special, foarte larg. Cuprinde persoane cu vârste de la 15 ani la 64 de ani, cu studii începând de la 10 clase până la post-doctorat.

Statutul pe piaţa muncii este de asemenea extins: elevi, studenţi, persoane angajate, şomeri, pensionari, persoane casnice”, spune Nicolae Posta – coordonatorul Centrului-pilot Târgovişte. Beneficiarii pot alege din patru forme de instruire: workshop-uri, seminarii, întâlniri de lucru, cursuri.

Totul este gratuit. Lectori specializaţi le vorbesc cursanţilor despre management, marketing, despre ceea ce înseamnă economia de piaţă. „Cursurile vor fi pe sistemul învăţământului la distanţă. Se stabileşte o anume perioadă şi o locaţie pentru întâlnirea cu lectorul.

Se pun de acord cu o temă pentru un plan de afaceri şi, peste câteva săptămâni, se întâlnesc pentru susţinerea proiectului respectiv”, completează Nicolae Posta. Perioada de înscriere nu s-a încheiat, cursurile urmând să înceapă în toamnă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite