Copiii de la Şcoala Specială din Târgovişte au organizat o expoziţie de mărţişoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţia găzduită de Sala Auditorium a Muzeului de Istorie este una cu vânzare, mărţişoarele fiind confecţionate în cadrul unor ateliere desfăşurate la instituţia muzeală târgovişteană
Expoziţia găzduită de Sala Auditorium a Muzeului de Istorie este una cu vânzare, mărţişoarele fiind confecţionate în cadrul unor ateliere desfăşurate la instituţia muzeală târgovişteană

Muzeul de Istorie, ce aparţine Complexului Naţional Muzeal ”Curtea Domnească”, a găzduit evenimentul "Vestitorii Primăverii", în cadrul căruia copiii de la Şcoala Specială din Târgovişte au organizat o expoziţie de mărţişoare, la care şi-au adus contribuţia şi elevii mai multor şcoli din oraş.

Expoziţia găzduită de Sala Auditorium a Muzeului de Istorie este una cu vânzare, mărţişoarele fiind confecţionate în cadrul unor ateliere desfăşurate la instituţia muzeală târgovişteană. Sumele obţinute din vânzarea mărţişoarelor vor fi direcţionate către Şcoala Specială din Târgovişte.

Evenimentul a cuprins şi un program artistic susţinut de elevii de la Clubul Copiilor Moreni – Grupul Art Canto Morena, coordonaţi de prof. Dana Călineţ. 

EXPOZITIE MARTISOARE

„Vreau să îi felicit pe iniţiatori, pe copiii care au confecţionat mărţişoarele şi pe cei care i-au ajutat să le confecţioneze. Faptul că au lucrat împreună înseamnă foarte mult, înseamnă că orice barieră este întrecută în societatea românească. Vreau să le mulţumesc şi doamnei profesor Călineţ, care ne încântă, alături de copiii cu care lucrează, cu manifestarea lor şi a cântecelor frumoase, şi, nu în cele din urmă, Complexului Naţional Muzeal care a pus la dispoziţie acest spaţiu şi care este întotdeauna alături de manifestările frumoase ale judeţului nostru. Din partea Consiliului Judeţean – felicitări, o primăvară frumoasă, multă sănătate şi vă asigur că o să particip la toate activităţile pe care o să le întreprindeţi cu copiii dumneavoastră! La mulţi ani şi o primăvară frumoasă tuturor!”, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Claudia Gilia.

Acest proiect urmăreşte sensibilizarea cetăţenilor prin lansarea mărţişorului ca simbol al bucuriei de a trăi, al dragostei de viaţă, un semn prin care oamenii salută venirea primăverii.

La expoziţie au mai contribuit elevii Şcolilor „Tudor Vladimirescu” din Târgovişte şi „Matei Basarab” Târgovişte, Şcolii Gimnaziale Buciumeni şi Şcolii Gimnaziale Ulmi.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite