CFR Călători a renunţat la închiderea circulaţiei feroviare pe ruta Târgovişte - Pietroşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la 1 martie vor rămâne să opereze pe această rută 7 din cele 11 trenuri aflate acum în circulaţie.
De la 1 martie vor rămâne să opereze pe această rută 7 din cele 11 trenuri aflate acum în circulaţie.

CFR a fost convinsă de edilul comunei Pietroşiţa, dar şi interpelările parlamentarilor de Dâmboviţa să nu retragă din circulaţie trenurile.

CFR Călători a anunţat la începutul lui februarie că va anula de la 1 martie aproape 100 de trenuri în toată ţara, pe motiv că sunt nerentabile, fiind prea puţini călători interesaţi de aceste curse. O parte dintre vor fi anulate doar în weekend, iar altele, complet.

Leonard Dicu, primarul comunei Pietroşiţa din partea PSD, a anunţat joi, 22 februarie, în cadrul unei conferinţe de presă, că demersurile de convingere, în vederea menţinerii a uneia dintre rutele de transport feroviar la care cetăţenii din Pietroşiţa sunt conectaţi, au dat roade.  

Astfel, transportul feroviar pe ruta Târgovişte - Pucioasa - Fieni - Petroşita va fi menţinut. 

Ruta Târgovişte avea să fie anulată, însă o mobilizare a parlamentarilor PSD şi a primăriilor comunităţilor de pe traseu şi organizarea unei întâlniri la Prefectura Dâmboviţa, la care a participat Iosif Szentes, directorul general al CFR, au avut succes, notează Politica Broaştei.

De la 1 martie vor rămâne să opereze pe această rută 7 din cele 11 trenuri aflate acum în circulaţie.

Directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes, a fost prezent recent în Dâmboviţa, la o întâlnire la care au participat deputataţi şi primari, pe tema meninerii transportului feroviar de călători pe ruta Târgovişte-Pucioasa-Fieni-Pietroşiţa şi retur.

"Drumul Naţional 71, Bâldana-Târgovişte-Pietroşiţa-Sinaia, este inclus într-un program de reabilitare şi modernizare la patru benzi şi este nevoie ca, în perioada de desfăşurare a lucrărilor, transportul de călători să fie preluat de calea ferată, evitându-se astfel ambuteiajele auto. De asemenea, SC Arctic SA, cel mai mare producător de electrocasnice din România, va deschide o fabrică de maşini de spălat la Ulmi, lângă Municipiul Târgovişte. Vor lucra aici şi la furnizorii de subansambluri, peste 3.500 de oameni. Evident, aceştia vor fi nevoiţi să facă naveta, inclusiv dinspre localităţile din nordul judeţului! Conducerea Arctic SA a anunţat că va deschide prima linie de producţie anul acesta", au fost câteva dintre motivele ţinerii în viaţă a liniei CFR, aduse în discuţie de deputatul Corneliu Ştefan.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite