Ceasuri unicat făcute în România. Cum arată ceasul cu vitraliu sau cel cu clepsidră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiecare ceas realizat de Augustin este o lucrare unică. O lucrare care este precedată de o analiză aprofundată, de aflarea poveştii de viaţă a celui care îi va purta ceasul
Fiecare ceas realizat de Augustin este o lucrare unică. O lucrare care este precedată de o analiză aprofundată, de aflarea poveştii de viaţă a celui care îi va purta ceasul

Augustin Matei a bifat două premiere în materie de ceasuri pentru ţara noastră. A realizat primul ceas vitraliu şi primul ceas clepsidră. Modelele au fost expuse la festivalul de ceasuri “It’s all about watches”, care are loc, în această perioadă, în Polonia.

Augustin Matei are 36 de ani şi locuieşte în Pucioasa, judeţul Dâmboviţa. De doi ani, realizează cadrane de ceasuri personalizate, însă studiul pentru această activititate a durat patru ani. Ceasurile sale se vând acum cu mii de euro.

Cadranele sunt zămislite manual de disignerul de ceasuri, care este, pe rând, pictor, gravor şi microsculptor şi cizelor. Artistul foloseşte materiale precum argint, aur, piatră, particule de meteorit şi multe alte materiale preţioase sau nu. Tehnica de realizare a învăţat-o singur, din greşeli şi în urma a mii de ore de muncă. 

Ceas vitraliu

Ceasul vitraliu reprezintă un arhanghel, toate componentele sale fiind vizibile prin carcasa de sticlă.

ceas clepsidra si ceas vitraliu
ceas clepsidra si ceas vitraliu

„Este o abordare tehnică nouă, îndrăzneaţă şi care mi-a reuşit. Are un mecanism manual skeleton Swiss made (Eta 6497-unitas) şi o superbă curea din piele de şopârlă făcută de Vasile Uglai”, spune Augustin Matei despre ceasul vitraliu, care, atunci când este expus la soare, este transparent şi lasă să se vadă toate mecanismele din interior.

Ceas Clepsidra

De asemenea, o altă premieră, cel puţin pentru România, spune Augustin, este ceasul clepsidră, realizat în colaborare cu un ceasornicar român din Londra - Adrian Sîrbu. 

„Memento Mori watch (ceasul clepsidra) este un proiect în parteneriat cu Adrian Sîrbu, ceasornicar din Londra, un ceas unic şi extrem de îndrăzneţ. Cadranul este executat în tehnici mixte, cu microgravură, cu aproximativ 90 de diamante şi un sistem de clepsidră funcţional în interior. Mecanismul este Swiss made, varianta de lux de la ETA. Pe acest calibru (eta 2892 ) Adrian a adus modificări şi îmbunătăţiri, ajungand astfel la o performanţă de +/-3 secunde pe zi. Este un ceas unic în lume ce are în interior sistemul funcţional al unei clepsidre cu nisip. Spun unic, pentru că am tot căutat şi cautat şi nici cei mai mari în domeniul orologiei nu au făcut asta până acum”, spune designerul de ceasuri, Augustin.

ceas clepsidra si ceas vitraliu


FOTO: Augustin Matei

FOTO Designerul român de ceasuri personalizate: foloseşte argint, aur şi chiar fragmente de meteorit
FOTO Designerul român de ceasuri personalizate: foloseşte argint, aur şi chiar fragmente de meteoritUltimele două modele de ceasuri realizate de Augustin Matei sunt expuse, în această perioadă, la festivalul de ceasuri din Polonia - “It’s all about watches”.

Fiecare ceas realizat de Augustin este o lucrare unică. O lucrare care este precedată de o analiză aprofundată, de aflarea poveştii de viaţă a celui care îi va purta ceasul. Zeii mitologici, conducătorii vechi sau figurile biblice sunt adesea inspiraţii pentru Augustin. În toate ceasurile artistului găsim mecanismul de încredere elveţian al ETA 2824.  

Un ceas de mână realizat de designerul Augustin Matei (36 de ani), din Pucioasa (judeţul Dâmboviţa), a ajuns la actorul Sylvester Stallone, la rândul său mare iubitor de ceasuri. Este vorba despre un exemplar realizat din oţel şi argint, personalizat cu un cap de mort şi un corb, trimiteri la seria filmelor „Eroi de sacrificiu“.

Creaţia lui Augustin Matei a ajuns în SUA prin Eduard Eremia, promotorul luptătorului Florian Munteanu. Acesta din urmă joacă în „Creed 2“ alături de Stallone, iar Eduard Eremia l-a însoţit la filmări.

ceas clepsidra si ceas vitraliu
ceas clepsidra si ceas vitraliu
ceas stalloneCITEŞTE ŞI:

Un ceas creat de un designer român a ajuns la mâna lui Sylvester Stallone. Ce mesaj are inscripţionat pe spate

FOTO Designerul român de ceasuri personalizate: foloseşte argint, aur şi chiar fragmente de meteorit

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite