Ce spun aleşii din Dâmboviţa, despre proiectul privind pensiile speciale: Săvoiu, Badea şi Vladu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce deputatul Ionuţ Săvoiu susţine că unii dintre parlamentari sunt "îndreptăţiţi" să aibă un astfel de venit, Leo Badea, spune că nu a semnat şi nici nu susţine demersul privind acordarea unor pensii speciale parlamentarilor.

"Deocamdată nu mi-am format o opinie foarte clară cu privire la acest subiect, însă eu consider că mulţi parlamentari sunt îndreptăţiţi să beneficieze de o pensie suplimentară, pentru că sunt atâtea categorii de oameni în România care au pensie specială în momentul de faţă şi este vorba de o reparaţie pentru cei care, în calitate de parlamentari, nu au putut să beneficieze de alte venituri", a declarat deputatul Ionuţ Săvoiu pentru Mediafax.

image

În schimb, senatorul PSD de Dâmboviţa Leonardo Badea spune că nu a semnat şi nici nu susţine demersul privind acordarea unor pensii speciale parlamentarilor.

"Nu susţin acest demers, nu am semnat acest proiect. Eu merg pe principiul contributivităţii şi consider că acesta trebuie să fie principiul prin care orice cetăţean, orice salariat îşi ia pensia. Sigur, anumite categorii pot fi îndreptăţite să primească pensii speciale, dar nu consider că parlamentarii ar face parte din acele categorii", crede Leo Badea.

image

Deputatul PNL Iulian Vladu, vicepreşedinte al Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor şi co-preşedinte al PNL Dâmboviţa, nu susţine ideea unei pensii speciale pentru parlamentari. 

"PSD reinventează categoriile sociale de lux în România. Pensiile speciale pot însemna, printre altele, desfiinţarea principiului contributivităţii, care ar trebui să se aplice, de acum înainte, numai celor slabi. În aceste condiţii impuse de majoritatea lui Victor Ponta, consider că trebuie regândit din temelii sistemul de pensii, care devine, din nou, inechitabil şi haotic", a declarat deputatul PNL Iulian Vladu pentru Mediafax.

image
TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite