Cazul poliţistului din Măneşti băut, fugit de la locul accidentului. Alcoolemie mai mare decât se ştia iniţial.Dosarul se află în urmărire proprie la un procuror

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incidentul s-a petrecut în data de 19 octombrie, pe un drum din comuna Măneşti
Incidentul s-a petrecut în data de 19 octombrie, pe un drum din comuna Măneşti

Ajutorul şefului Postului de Poliţie Tătărani, Cosmin Vasile Comănescu, zis Tony, este cercetat de procurori pentru trei infracţiuni, respectiv conducere în stare de ebrietate, vătămare corporală din culpă şi fugă de la locul faptei.

Testele au arătat că avea o alcoolemie de 0,68 mg/litru alcool pur în aerul expirat, însă, procurorii au arătat pentru "Adevărul" că omul legii avea o alcoolemie de peste 0,80, faptă ce se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. Pe lângă asta, poliţistul a rupt-o la fugă, chiar dacă pe asfaltă zăcea în stare d eincoştienţă tânărul de 15 ani. 

Martorii spun că victima împreună cu un alt prieten circulau pe marginea drumului, moment în care a fost lovit din spate de omul legii. Incidentul s-a petrecut în data de 19 octombrie, pe un drum din comuna Măneşti, sat Drăgăeşti.

manesti politist baut

"În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de faptele: conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoana care are o imbibaţie alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge prev. de art.336 alin.l Cp, vătămare corporala din culpa prev. de art.196 alin.2 si 3 Cp. şi părăsire a locului accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie prev. de art.338 Cp. Dosarul se află în urmărire proprie la un procuror din cadrul instituţiei. În funcţie de rezultatul cercetărilor şi un anumit moment procesual, urmează ca organele competente sa dispună cu privire la situaţia făptuitorului COMANESCU COSMIN VASILE, care are calitatea poliţist", arată biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte ca răspuns la o solicitare adresată de "Adevărul".

Prietenul său povesteşte că el a scăpat ca prin minune de impactul cu maşina poliţistului. 

“În jurul orei 21.00 ne-am dus înspre magazin,mergând pe marginea drumului.  Am auzit la un moment dat maşina şi m-am ferit puţin, dar pe el nu am avut timp să îl feres. Era un poliţist la volan. A fugit de la faţa locului. Nu a oprit să vadă în ce stare este băiatul. Nu a pus frână. A încercat să fugă. Poliţistul era în stare avansată de ebrietate.  Nu putea să îşi ţină nici capul pe umeri”, ne-a spus Bogndan.

FOTO Poliţistul cercetat

Imediat după impact, omul legii a fugit de la faţa locului, fără să îl intereseze în ce stare este victima. A fost găsit de fratele tânărului lovit şi de câţiva prieteni, într-o benzinărie.  
 

“Şoferul a fugit. Fiul meu cel mare s-a dus cu mai mulţi prieteni să îl caute şi era ascuns într-o benzinărie în Gheboieni. Acolo el încerca să îşi schimbe încălţămintea şi stătea cu capul jos. Eu am aflat de accident de la nişte vecini care m-au strigat să ies afară spunându-mi că un poliţist a dat pe copilul meu. Când l-am văzut era plin de sânge. Nu îşi putea controla corpul. Avea dinţii sparţi şi era aproape inconştient”, ne-a spus Elena Gândea, mama băiatului.  

manesti politist baut

Plângeri la Poliţie şi Parchet pentru poliţistul băut

A doua zi după accident, omul legii ar fi încercat să ia legătura cu părinţii victimei, arătâdu-se deschis la o eventuală pretenţie a lor. “Ne-a transmis prin diverşi că dacă avem vreo pretenţie să îl căutăm. Ce, noi suntem milogi? Am făcut plângeri la Parchet şi la Poliţie şi vom scoate şi certificat medicolegal. A fugit de la locul accidentului pentru că era băut. Avea în fiolă 0,68% alcoolemie. Nu îşi mai putea ţine capul pe umeri. Avea patru sticle de apă în benzinărie pe care încerca să le consume pentru a-i scădea alcoolemia. Omul legii nu îşi face treaba, despre asta e vorna aici”, a spus Ştefan Gândă, tatăl victimei.

Dosarul a fost preluat de la Poliţie de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte. Omul legii este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, conducere sub influenta băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite