Casting pentru noul film Moromeţii, printre elevii de la Titu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filmările la „Moromeţii 2” vor începe în a doua jumătate a lunii septembrie, în aceeaşi casă şi în acelaşi sat în care a fost turnat şi primul film, în vara lui 1985 - Talpa, din judeţul Teleorman
Filmările la „Moromeţii 2” vor începe în a doua jumătate a lunii septembrie, în aceeaşi casă şi în acelaşi sat în care a fost turnat şi primul film, în vara lui 1985 - Talpa, din judeţul Teleorman

Peste 200 de tineri de la cele două licee din oraşul Titu, au participat  la un casting în vederea realizării manifestaţiei din 8 noiembrie 1945, pentru filmul Moromeţii 2.

image

Una dintre cele mai iubite şi cunoscute ecranizări din istoria cinematografiei româneşti, „Moromeţii”, va avea parte de o continuare, la 30 de ani de la lansarea filmului regizat de Stere Gulea. Personajele lui Marin Preda se întorc pe marele ecran sub regia aceluiaşi cineast şi surprinse de camera directorului de imagine Vivi Drăgan Vasile, după cum anunţă un comunicat emis de Libra Film Productions.

Filmările la „Moromeţii 2” vor începe în a doua jumătate a lunii septembrie, în aceeaşi casă şi în acelaşi sat în care a fost turnat şi primul film, în vara lui 1985 - Talpa, din judeţul Teleorman, informează comunicatul de presă emis cu această ocazie. Satul se află la 45 de kilometri de Alexandria şi la doar câţiva kilometri de Siliştea-Gumeşti, satul natal al scriitorului Marin Preda.

Partea de producţie va fi una complexă, echipa filmului fiind în pregătiri de mai mult de un an: casa Moromeţilor a fost refăcută de scenograful Cristian Niculescu după schiţele şi imaginile celei vechi, iar centrul satului va fi recreat de la zero. Scene importante vor fi turnate la Bucureşti, în noiembrie, iar alte câteva la Slatina.

image

Filmările se vor încheia la Talpa pe 10 octombrie, după care va urma o săptămână, la Slatina, iar în noiembrie, două zile în care vor fi turnate câteva scene în Bucureşti.

„Moromeţii 2” va avea premiera în cinematografele din România pe 9 noiembrie 2018, fiind distribuit de Transilvania Film.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite