Alarmant: Micro IV a fost invadat de şobolani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rozătoarele au plecat la plimbare pe scările blocurilor turn, în căutare de mâncare. Chiţcaii au pornit atacul după ce au fost blindate toboganele pe care se aruncau resturile menajere, iar ei au rămas fără hrană.

Locatarii blocurilor turn din microraionul IV au fost invadaţi de şobolani. Rozătoarele, de dimensiunea unor pisici, nemaigăsind de mâncare la subsoluri, au început să migreze cu zecile până la etajele superioare. Oamenii urcă scările cu teamă, iar în lift se uită de două ori înainte de îmbarcare. Nici în apartamente nu pătrund până nu se asigură temeinic că nu este niciun chiţcan prin preajmă. „Nu ştim ce să ne mai facem. Este ceva de nedescris. Nu mai au ce mânca şi acum tind să intre peste noi în case. Urcă pe lăcaşurile conductelor până la etajul IX. Uneori, urcă şi pe scări”, ne povesteşte, îngrozită, Ana Bragă, o bătrână care locuieşte perete în perete cu ghena de unde se înfruptau şobolanii.

„Intră peste noi în case...”
Alţi locatari ne-au povestit că s-au trezit cu rozătoarele în apartamente. Au ţişnit înăuntru într-o clipă de neatenţie. „E ca în filmele de groază. Parcă s-a declanşat invazia. Sunt flămânzi şi speriaţi. Ţi se face frică atunci când îi vezi. Cine ştie ce boli pot să răspândească”, spune un alt proprietar. Au fost cazuri când oamenii au găsit urme de şobolani sub capota maşinilor. Chiar se gândeau cu teamă ca nu cumva să le fi ros cablurile de la motor. Atacul şobolanilor s-a declanşat odată cu decizia luată de autorităţi de a schimba operatorul care ridică gunoiul. Noua firmă a precizat clar că nu va mai lua resturile menajere din depozitele toboganelor de bloc, ci doar din locurile special amenajate. S-a recomandat locatarilor să blindeze aceste compartimente, spre disperarea oamenilor care locuiesc la etajele superioare şi sunt nevoiţi să plimbe gunoiul cu liftul, dar şi a şobolanilor, care nu mai găsesc de mâncare.

Deratizarea mai are de aşteptat
Ne-au spus târgoviştenii că au solicitat în câteva rânduri Direcţiei de Salubritate a Primăriei Târgovişte să facă ceva. Deocamdată, nu a apărut nicio schimbare. Directorul Dănuţ Badea ne-a informat că, la nivelul Primăriei Târgovişte, s-a hotărât, în colaborare cu noul operator care ridică gunoaiele, să demareze, în scurt timp, operaţiunea de curăţare a ghenelor din toate blocurile turn din municipiu, urmată de deratizare şi blindare. Până atunci însă, locatarii trebuie să convieţuiască cu... şobolanii.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite