Sute de elevi şi profesori diagnosticaţi cu COVID-19 la Suceava. Cât de lungă este lista copiilor programaţi la vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Peste 350 de elevi şi profesori din şcolile sucevene au COVID-19, conform raportării Inspectoratului Şcolar Judeţean. Dintre aceştia, 127 sunt cadre didactice. În acest context, 42 de clase fac cursurile online. Este vorba despre clase doar de la şcoli şi grădiniţe din Suceava, Fălticeni, Rădăuţi.

Inspectoratul Şcolar Suceava a transmis că peste 350 de elevi şi profesori din şcolile sucevene au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Deocamdată, niciuna dintre şcoli nu a fost închisă, însă 42 de clase din diferite unităţi de învăţământ fac cursuri online.

Odată cu creşterea numărului de infectări în rândul copiilor, a crescut şi presiunea pe secţia de Pediatrie-COVID a Spitalului Judeţean Suceava. La începutul săptămânii în curs, managerul Alexandru Calancea a declarat că, din păcate, capacitatea de internare a secţiei respective a fost depăşită.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca Secţia Pediatrie a Spitalului Municipal Fălticeni să se transforme în totalitate în Secţie Pediatrie Covid. Vor fi 30 de locuri, iar numărul de paturi ATI va creşte de la două la patru.

Totodată, Spitalul Municipal Rădăuţi îşi va îmbunătăţi capacitatea de tratare a patologiei COVID prin creşterea numărului de paturi pediatrice de la 5 la 30, iar numărul de paturi ATI va creşte de la două la trei.

Conform DSP, Spitalul Judeţean de Urgenţe Suceava va trata în principal urgenţele medico-chirurgicale pediatrice din tot judeţul, care depăşesc posibilităţile de tratare ale spitalelor teritoriale, precum şi formele grave de COVID pediatric pentru care nu există resurse medicale pentru a fi tratate în teritoriu, iar numărul de paturi ATI va creşte de la 10 la 14.

Din 26 ianuarie, orice copil cu vârsta între 5 şi 11 ani din România se poate vaccina împotriva COVID-19. În judeţul Suceava a fost aduse 420 doze vaccin anticovid pediatrie şi 9 Centre de vaccinare au flux de vaccinare pediatrie. Până miercuri dimineaţă erau 31 de copii înscrişi pe platforma naţională. Imunizările se pot face însă şi direct în centre, fără programare pe platofmă.

Potrivit Prefecturii Suceava, miercuri, 26 ianuarie, din totalul de 114 localităţi ale judeţului 100 erau în zona roşie COVID, cu rate de infectare de peste 3, 13. Doar una, respectiv comuna Ostra, figurează în zona verde.

În municipiul Suceava se înregistrează 1.496 de cazuri active, iar rata de infectare a crescut de la 14,65 la 15,29 la mie. 

Vă mai recomandăm: 

Reacţia „paternă” a lui Emil Boc faţă de directorul care a cumpărat un costum Boss pentru „deszăpezire”: „Eu i-aş da şi o mică penalizare de 30% din salariu”

Directorul pus de Boc la Polivalentă a cumpărat, în pandemie, haine de lux pe bani publici. Produse Boss, Wellensteyn şi Ralph Lauren de mii de euro

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite