Noapte de protest în subteran, într-o mină din Suceava: „Aici sunt condiţii de expunere la radioactivitate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

Aproximativ 150 de mineri de la minele de uraniu din Crucea şi Stulpicani, judeţul Suceava, au petrecut noaptea în subteran, în semn de protest. Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că nu şi-au primit salariile pe ultimele două luni.

Aproximativ 150 de mineri de la minele de uraniu din Crucea şi Stulpicani, judeţul Suceava, au petrecut noaptea de 17 spre 18 martie în subteran, în semn de protest. Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că nu şi-au primit salariile pe ultimele două luni.

„Sunt blocaţi în subteran şi la sectorul Crucea şi la Botuşana. Au petrecut noaptea acolo. Am încercat să îi convingem să iasă prin rotaţie la suprafaţă, să respire aer curat pentru că în subteran sunt condiţii de expunere la radioactivitate, la radon. I-am rugat să iasă cât mai des posibil”, a declarat liderul de sindicat Virgil Fădor.

El a arătat că atât la mina Crucea, cât şi la cea de la Stulpicani (Botuşana) există câte un echipaj medical pregătit să intervină în caz de nevoie.

Întrebat dacă protestul are legătură cu planurile Guvernului României de a închide mina, Virgin Fădor a spus că nu are legătură.

„Intenţia Guvernului nu este de astăzi. Noi am acceptat planurile de închidere a minei cu condiţia rezolvării problemei sociale”, a mai spus sursa citată.

Vă mai recomandăm şi:

Păţania unui american care a decis să se mute la Cluj pentru a fi alături de iubită. „Şi-a vândut şi casa ca să ajungă aici”

A murit bucătarul care a ajuns în comă după o petrecere cu poliţişti. Chef Florin Dumitrescu a sărit în ajutorul său

Chef Florin Dumitrescu sare în ajutorul unui coleg, ajuns în comă la spital după o petrecere cu poliţişti: „Ancheta nu va fi muşamalizată”

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite