Cum se prepară delicioasa fasole cu ciolan. Reţetă tradiţională pentru începători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: savoriurbane.ro
FOTO: savoriurbane.ro

Fasolea cu ciolan de porc este o mâncare tradiţională, gustoasă, care se prepară uşor, din doar câteva ingrediente. Preparatul poate fi mâncat, mai ales în acest sezon, cu castraveţi proaspăt muraţi.

Cu o seară înainte să vă apucaţi de gătit, se alege şi se spală fasolea şi se lasă la înmuiat până dimineaţă în apă rece. 

Dimineaţă, se scurge apa şi se pune fasolea la fiert. Se schimbă apa de 2-3 ori.

Se ia o bucată de ciolan de porc prefiert, se spală şi se taie în bucăţi potrivite. 

Se pune la fiert într-o oală, cu apă cât să-l cuprindă. Se lasă să dea două-trei clocote timp în care se adună spuma.

Separat, într-o tigaie, se pun două linguri de ulei şi se călesc două cepe de mărime potrivită, tăiate cubuleţe în prealabil şi un morcov dat pe răzătoarea mare.

După ce s-a călit ceapa, se pune un borcan mic de paste de tomate, cam 200 de grame. Se mai lasă pe foc 2-3 minute.

Fasolea fiartă în prealabil se amestecă cu ciolanul şi legumele călite.

Preparatul se pune din nou la fiert, se adaugă doi ardei kapia tăiaţi cubuleţe şi se condimentează cu sare şi piper după gust. 

Se lasă la fiert până când toate ingredientele sunt gata. Se adaugă la final părtrunjel verde tocat mărunt.

Fasolea cu ciolan poate fi servită, mai ales în acest sezon, cu castraveţi proaspăt muraţi.

Citeşte şi:

Cum se prepară desertul preferat al Ducesei de Cambridge. Bucătarul regal a dezvăluit reţeta favorită a lui Kate Middleton VIDEO

Cum să prepari acasă parizer din piept de pui

Cum faci cele mai gustoase pârjoale moldoveneşti. Ce fel de carne se adaugă şi cât de mari se fac

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite