Cum au reuşit drumarii din Suceava să toarne asfalt peste un limitator de viteză. Lucrarea este finanţată prin PNDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Covorul asfaltic acoperă o parte a limitatorului de viteză. FOTO: Oana Şlemco
Covorul asfaltic acoperă o parte a limitatorului de viteză. FOTO: Oana Şlemco

Muncitorii unei firme de construcţii au turnat covor asfaltic peste un limitator de viteză care se află pe un drum din oraşul Fălticeni, judeţul Suceava. Suprafaţa cauciucată a fost acoperită parţial. După ce subiectul a fost amplu dezbătut pe reţelele de socializare, muncitorii au tăiat o bucată din „cocoaşă”, lăsând, totuşi, sub stratul de asfalt suportul pe care se montează limitatorul.

UPDATE: Primarul de la Fălticeni, Cătălin Coman, a anunţat că va convoca o comisie de la Inspecţia de Stat în Construcţii pentru a verifica lucrarea.

Muncitorii unei firme de construcţii din Câmpulung Moldovenesc au turnat covor asfaltic pe o bandă de circulaţie a drumului de la ieşire din Fălticeni, judeţul Suceava, spre Spătăreşti. În timpul operaţiunii, ei au acoperit o parte a unui limitator de viteză, montat pe sensul de mers neasfaltat.

Contactat telefonic, primarul de la Fălticeni, Cătălin Coman, a negat vehement că muncitorii au turnat asfalt peste „cocoaşa” cauciucată. „Se vor mai turna alte două straturi de asfalt peste aceasta. Nu sunt probleme. Nu s-a turnat peste limitator”, a declarat alesul local.

 Fotografiile în care se vede foarte clar că asfaltul acoperă o bucată din „cocoaşă” au ajuns pe Facebook şi au stârnit un val de indignate, mai ales din partea cetăţenilor din Fălticeni. Oamenii se plâng că în zona respectivă se lucrează de mai bine de două luni, traficul rutier a fost afectat, şi se aşteptau ca lucrările să fie de calitate.

Constructorii au tăiat o bucată din limitatorul de viteză. FOTO: Oana Şlemco

Imagine indisponibilă

După ce s-a iscat scandalul, constructorii au pus mâna pe unelte şi au tăiat o bucată din „cocoaşă”, în încercarea de a demonstra că „Dorel” nu a lovit la Fălticeni. Numai că în fotografiile realizate la faţa locului, după această operaţiune, se vede că sub asfalt ar mai fi rămas suportul pe care a fost montat limitatorul de viteză. Este vorba despre o bucată de cauciuc de o lăţime mai mare de 10 cm.

Suportul pe care se montează "cocoaşa" pare să fi rămas sub asfalt. FOTO: Oana Şlemco

Imagine indisponibilă

Întrebarea este cum va afecta cauciucul covorul asfaltic proaspăt turnat. Ei bine, expertul tehnic Eugen Girigan ne-a declarat că, în timp, în condiţii de trafic, cauciucul poate să ducă la fisurarea asfaltului, pentru că are o elasticitate mare.

Covorul asfaltic a fost turnat pe un pod reabilitat prin PNDL. Lucrarea plătită din bani guvernamentali a costat 3.000.000 de lei.

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri