COVID-19 face ravagii la Spitalul Judeţean Suceava. Câţi medici s-au infectat şi cum a ajuns virusul în secţii

0
0
FOTO: crainou.ro
FOTO: crainou.ro

Numărul medicilor care s-au infectat cu COVID -19 a crescut considerabil în ultimele 24 de ore. Spitalul Judeţean Suceava a transmis un comunicat de presă în care a arătat că mai multe cadre medicale s-au autoizolat ca să nu răspândească virusul.

Spitalul Judeţean Suceava a transmis un comunicat de presă în care arată că 11 medici s-au infectat cu COVID-19. Este vorba despre medici de la Unitatea de Primiri Urgenţe, Pneumologie, Ortopedie şi Boli Infecţioase.

După diagnoscare, cadrele medicale s-au autoizolat în locuinţe şi vor fi internate în spital în funcţie de simptomatologie.

Infectarea medicilor de la Boli Infecţioase este explicabilă, având în vedere că pacienţii cu COVID -19 au fost internaţi în această secţie până să fie transferaţi la Iaşi.

Virusul a ajuns la Pneumologie după ce un pacient de 37 de ani a fost internat cu pneumonie. Abia după două zile de internare a fost testat, rezultatul fiind pozitiv. Bărbatul era în stare gravă şi a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Înainte de a fi transferat, el a mai trecut prin secţia de Boli Infecţioase şi prin Unitatea de Primiri Urgenţe. Pacientul nu are istoric de călătorie.

Nu este clar însă cum s-a infectat medicul de pe Ortopedie.

Apoi, o pacientă cu COVID a fost internată, la sfârşitul săptămânii trecute, în secţia de Cardiologie. Este vorba despre patroana unei pensiuni din Suceviţa. Femeia avea mai multe afecţiuni şi starea ei era destul de gravă. Abia după două zile de la internare a fost testată pozitiv şi a fost transferată la Iaşi. Între timp a intrat de două ori în stop cardio-respirator, a fost resuscitată. Ea se zbate acum între viaţă şi moarte.

Acum cadrele medicale de la Cardiologie care au intrat în contact cu pacienta sunt îngrijorate că s-au infectat, mai ales că-n secţie nu s-ar fi luat măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri