Câte rable noi au apărut în Suceava după desfiinţarea timbrului de mediu. Cozi infernale la serviciile de înmatriculări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serviciul Public de Înmatriculare a Vehiculelor de la Suceava este supraaglomerat. FOTO www.svnews.ro
Serviciul Public de Înmatriculare a Vehiculelor de la Suceava este supraaglomerat. FOTO www.svnews.ro

Numărul solicitărilor de înmatriculare de autovehicule a explodat în toată România după desfiinţarea, începând cu 1 februarie 2017, a timbrului de mediu.

De la intrarea în vigoare a prevederilor Legii 1/2017, din data de 1 februarie 2017, care a abrogat, printre altele, obligaţia de plată a taxei de poluare – timbrului de mediu, la Serviciul de Inmatriculări Auto din judeţul Suceava au fost înmatriculate până ieri 5.200 de autovehicule.

Este vorba despre un număr de peste două ori mai mare decât în aceeaşi  perioadă a anului trecut, când au fost înregistrate 2.440 de înmatriculări de autovehicule, a explicat comisarul şef Florin Chiaptanaru, inspectorul şef  al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări ale Vehiculelor (SPCRPCIV) din cadrul Instituţiei Prefectului judeţului Suceava.

El a apreciat că principalele cauze ale creşterii numărului de înmatriculări din ultima lună le reprezintă solicitările de înmatriculare în România a unor autovehicule anterior înscrise în circulaţie în ţări precum Bulgaria sau chiar Marea Britanie, unde au fost făcute documente de vânzare – cumpărare ale automobilelor fără să se intre definitiv în legalitate.

O statistică pusă la dispoziţie de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări ale Vehiculelor (SPCRPCIV) arată că pe tot parcursul anului 2016 au fost înregistrate 25.500 de înmatriculări. Anul acesta, în decurs de numai o lună au fost înmatriculate peste 5.000 de autovehicule.

„Un număr foarte mare de solicitări încă sunt în aşteptare, după ce Registrul Auto Român (RAR)  Suceava va definitiva omologările pentru maşini ai căror proprietari le doresc a fi introduse în circulaţie. Astfel, pe lângă solicitările de înmatriculare vor veni şi altele, rezultate din operaţiunea de omologare realizată de RAR, astfel încât nu ne aşteptăm la o scădere a numărului de solicitări la serviciul de înmatriculare în următoarele săptămâni”, a declarat comisarul şef Florin Chiaptanaru.

Intrarea în vigoare a Legii 1/2017, privind desfiinţarea unor taxe şi impozite, care vizează impuneri fiscale anterioare şi în domeniul înmatriculării de mijloace auto, printre care cea privind timbrul de mediu, dar şi taxa de înmatriculare a autovehiculelor ce trebuia plătită la casieriile primăriilor, a dus la o creştere importantă a numărului solicitărilor de înmatriculare în circulaţie a autovehiculelor în judeţul Suceava începând cu data de 1 februarie 2017, dată la care legea a intrat în vigoare.

Alte ştiri pe această temă:

Scandal la Serviciul de Înmatriculări Cluj. După o noapte de stat la coadă, oamenii s-au îmbrâncit să intre la ghişee. Ce măsuri va lua Prefectura

Zeci de proprietari de maşini din Vaslui au falsificat bonurile de ordine la Serviciul de Permise pentru a-şi putea înmatricula autoturismul peste rând

FOTO VIDEO Haos la Serviciul Public de Înmatriculare a Vehiculelor de la Târgovişte. Zeci de oameni s-au aşezat la cozi încă de la ora 4 dimineaţa

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite