Bac-ul de toamnă are video-paznici la Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.400 de candidaţi vor avea condiţii stricte de supraveghere. Pe ultima sută de metri, inspectorii şcolari au solicitat primăriilor unde sunt organizate centre de examen să monteze în săli camere video.

Sesiunea a doua a examenului naţional de Bacalaureat a început astăzi, cu proba orală de evaluare a competenţelor lingvistice la limba română.
Şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava au stabilit care vor fi centrele de examen pentru sesiunea de toamnă, după ce au centralizat numărul candidaţilor înscrişi. Astfel, cei 2.447 de absolvenţi suceveni vor fi distribuiţi în opt centre de examen.

Acestea sunt Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir“, Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza“, Colegiul Tehnic „Petru Muşat“ şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, toate din municipiul Suceava, Colegiul Naţional „Mihai Băcescu“ din Fălticeni, Colegiul „Alexandru cel Bun“ Gura Humorului, Colegiul Tehnic Rădăuţi şi Grupul Şcolar „Ion Nistor“ Vicovu de Sus.

„Dacă nu mă pot inspira de la un coleg, nu iau“

„Am stabilit pentru sesiunea de toamnă opt centre de examen. Avem 2.447 candidaţi  înscrişi, însă nu sunt cazuri speciale. Pregătirile sunt în grafic pentru susţinerea probelor orale de săptămâna aceasta“, a declarat Vasile Monacu, inspectorul general adjunct al IŞJ Suceava. 
În zilele de 23 şi 24 august este programată proba de evaluare a competenţelor într-o limbă de circulaţie internaţională. Urmează pe 25 şi 26 august proba de competenţe digitale, în timp ce probele scrise vor fi susţinute în intervalul 28 august- 2 septembrie.

Probele orale nu dau prea mari emoţii candidaţilor Bacalaureatului de toamnă, însă aceştia se tem că la cele scrise subiectele vor fi grele şi condiţiile de supraveghere vor fi stricte. „Am picat la proba  de matematică în prima sesiune de Bacalaureat şi nici măcar nu m-am înscris să o dau acum în toamnă pentru că am auzit că vor fi condiţii şi mai stricte şi că vor monta camere video. Dacă nu mă pot inspira de la vreun coleg, nu iau proba, aşa că am amânat-o pentru anul viitor“, ne-a spus Mihaela P., absolventă a Liceului Particular nr. 1 Suceava.

Camere video pentru probele scrise

După lungi discuţii, reprezentanţii învăţământului sucevean au solicitat administraţiilor locale pe raza cărora se află centrele de examen să monteze camere video de supraveghere la probele scrise ale acestei a doua sesiuni a Bacalaureatului. „Săptămâna aceasta, şcolile vor pregăti logistica pentru a desfăşura Bacalaureatul în condiţii normale“, a precizat inspectorul şcolar Vasile Monacu.

Primăriile Suceava şi Fălticeni au alocat deja banii necesari achiziţionării camerelor video necesare, urmând ca celelalte primării să găsească soluţii în această săptămână.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite