A comandat ricină pe Darkweb ca să-și ucidă o rudă. Nu va face nicio zi de închisoare

0
Publicat:

Un tânăr din oraşul Fălticeni a fost condamnat definitiv de instanţele bucureştene la un an închisoare cu suspendare pentru tentativă de dobândire de arme chimice.

Tânărul a comandat ricina pe DarWeb ca să-și ucidă o rudă FOTO arhivă Adevărul
Tânărul a comandat ricina pe DarWeb ca să-și ucidă o rudă FOTO arhivă Adevărul

Tânărul a fost acuzat că a comandat, prin intermediul reţelei DarkWeb, 28 de grame de ricină, substanţă calificată ca armă chimică, cu scopul de a-şi ucide o rudă. Infracţiunea a avut loc în noiembrie 2020, dar decizia definitivă a instanțelor a venit acum câteva zile.

„În luna noiembrie 2020, în urma unui schimb operativ de informaţii cu Departamentul pentru Siguranţă Naţională a Statelor Unite ale Americii din cadrul Ambasadei SUA din Austria, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de tentativă de dobândire, direct sau indirect, de arme chimice. Astfel, bărbatul bănuit, aflându-se pe teritoriul României, ar fi încercat să procure ricină, substanţă calificată ca armă chimică potrivit Listei prevăzute la Anexa 1 din Legea nr. 56/1997, cu scopul de a-şi ucide o rudă. În acest sens, bărbatul ar fi accesat reţeaua DarkWeb şi ar fi solicitat aproximativ 28 de grame de ricină", au precizat reprezentanții Poliţiei Române.

Potrivit anchetatorilor, tânărul ar fi determinat o altă persoană să ridice coletul, fără ca aceasta să cunoască conţinutul real al pachetului.

DarkWeb, raiul asasinilor și traficanților de arme

DarkWeb este o reţeaua ascunsă de pe Internet, folosită de grupări criminale din toată lumea pentru a comanda asasinate sau pentru trafic de arme, vânzare de droguri şi alte substanţe interzise, pornografie infantilă.

Se presupune că DarkWeb este de câteva sute de ori mai mare decât „Internetul vizibil".

Potrivit portalului instanţelor de judecată, tânărul se numeşte Iustin Acîrnăresei, el fiind arestat preventiv în ianuarie 2021, pentru a fi ulterior plasat în arest la domiciliu şi apoi eliberat.

Pe 21 aprilie 2021, Iustin Acîrnăresei a fost trimis în judecată pentru tentativă de dobândire, direct sau indirect, de arme chimice. În aprilie 2022, Acîrnăresei a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la un an închisoare cu suspendare şi efectuarea a 60 de zile muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Municipiului Suceava - Direcţia de Asistenţă Socială sau în cadrul AJOFM Suceava.

Decizia tribunalului a fost menţinută de Curtea de Apel Bucureşti printr-o decizie pronunțată pe 12 septembrie 2022.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite