Târg tradițional în Bărăgan. Ateliere de modelat pâine și degustare de produse la Muzeul Național al Agriculturii

0
Publicat:

Ateliere de modelat pâine şi de împletit spice de grâu, demostraţii de copt pâine la ţest, târg de produse tradiţionale şi spectacol folcloric au loc la Slobozia, la Muzeul Național al Agriculturii.

Expoziția Pâinea și vinul se deschide la Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia FOTO Adevărul
Expoziția Pâinea și vinul se deschide la Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia FOTO Adevărul

Acestea sunt suprizele pe care le pregătesc organizatorii la ceea de-a patra ediţie a manifestării „Pâinea şi vinul“, desfăşurată în perioda 16-18 septembrie la Muzeul Agriculturii din Slobozia.

Atmosferă de toamnă bogată

Timp de trei zile, Muzeul Naţional al Agriculturii propune vizitatorilor de toate vârstele o atmosferă de toamnă bogată, la un târg autentic românesc, o întâlnire cu gospodari din toate colţurile ţării care încă duc mai departe tradiţia locală şi care au ajuns să dobândească renume şi în Uniunea Europeană şi în multe alte locuri din lume.

Evenimentul se desfășoară încă din 2011, când la Slobozia s-au desfășurat lucrările celui de-al XVI-lea Congres Internațional al Muzeelor de Agricultură, având ca temă „Pâinea și Vinul-Corespondențe istorice, etnologice, tehnologice și culturale”.

Programul manifestărilor

Programul manifestării cuprinde deschiderea expoziției „Din bucătăria de ieri și de azi”, atelier de împletit spice de grâu, demonstrații practice de copt pâine la țest și la cuptor tradițional, ce va fi oferită spre degustare tuturor celor prezenți, precum și un spectacol folcloric susținut de Ansamblul Folcloric „Doina Bărăganului” al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Tradițiilor Populare Ialomița.

Expun cei mai renumiți producători locali

Conform autorităților, la Târgul de produse tradiționale românești și-au anunțat participarea unii dintre cei mai renumiți producători locali(miere, prăjituri tradiționale, flori, împletituri din spice de grâu) și din țară (Brașov - brânzeturi, pastramă; Buzău - cârnați de Pleșcoi, carne; Vrancea - must, fructe; Harghita - kurtos-kolac; Prahova - vin de la Domeniile Dealul Mare, bijuterii; Călărași - sucuri naturale, dulceață, gem, lavandă, produse din lavandă; București - artizanat).

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite