Mirela Niţu, sufletul Unităţii de Primiri Urgenţe din Slobozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirela Nițu, singurul medic specialist de urgenţă din Slobozia.
Mirela Nițu, singurul medic specialist de urgenţă din Slobozia.

A hotărât să devină medic în momentul în care un copil a fost la un pas sa se înece sub ochii săi. Avea 17 ani şi se afla pe plaja din  Mamaia, când a zărit un copil care se lupta cu valurile. A sărit în ajutorul său şi i-a acordat  îngrijiri, aşa cum învăţase la orele de prim ajutor. Medicii sosiţi cu ambulanţa au felicitat-o pentru modul cum acţionase. Din acea clipă cea mai mare dorinţă a Mirelei Niţu

În prima zi din clasa a douăsprezecea, dirigintele Dumitru Costică i-a întrebat pe colegii Mirelei Niţu, către ce profesie s-au hotărît să se îndrepte. A sărit peste locul în care stătea aceasta, pentru ca era convins că matematiciana Mirela va merge la Facultatea de Cibernetică. În spatele său, o voce timidă s-a auzit însă din bancă. “Eu m-am hotărât sa merg la medicină“. Profesorul a ramas mut de uimire.

Un deceniu, singurul medic de urgenţă din Ialomiţa

După terminarea facultăţii activează mai mulţi ani ca doctor de circă. Imediat după Revoluţie directorul spitalulul din Slobozia o solicită să pună, împreună cu alţi cinci colegi, bazele Unităţii de Primiri Urgenţe din Slobozia. Se pregăteşte intens alături de aceştia însă, rând pe rând, colegii săi se dau bătuți din cauza volumului imens de muncă. Mirela Niţu ramâne singurul medic specialist de urgenţă din Slobozia.

Printre amintirile care i-au rămas în minte de la începutul carierei sale de medic se numără și intubarea primului pacient.

Dezamăgită de modul în care sunt trataţi medicii din România, i-a trecut prin minte de mai multe ori să plece în străinătate, acolo unde munca este altfel apreciată. Nu a putut, pentru că s-a legat prea tare sufleteşte de colegi și de locurile natale.
Mai multe amănunte în săptămânalul ADS Ialomița!

SloboziaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite