ISU Ialomiţa acţionează pentru salvarea a 70 de persoane înzăpezite. Cea mai gravă situaţie este pe ruta Iazu-Bărăganu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumuri înzăpezite în Bărăgan FOTO ISU Călăraşi
Drumuri înzăpezite în Bărăgan FOTO ISU Călăraşi

Aproximativ 70 de persoane aflate în trafic cu 35 de autovehicule au fost blocate de nămeţi în judeţul Ialomiţa. Acestea sunt înzăpezite pe ruta Iazu – Bărăganu (DN21), dar şi în zonele Griviţa-Nicoleşti-Tovărăşia şi Miloşeşti. În toate cazurile sunt depuse eforturi pentru salvarea oamenilor, scoaterea  maşinilor din nămeţi.

La faţa locului acţionează structurile M.A.I., Serviciile voluntare din localităţi, secţiile de drumuri judeţene şi naţionale şi alţi membri ai comunităţilor.

Conform ISU Ialomiţa, în cursul serii de 5 februarie, o coloană de aproximativ 25 de maşini a fost dislocată din zona Iazu, cu sprijinul unui utilaj al societăţii de drumuri naţionale, coloana fiind direcţionată spre municipiul Slobozia sub coordonarea subprefectului Barbu Emilian. Aproximativ 14 persoane au fost  cazate în spaţiile special amenajate de la Liceul Tehnologic ”Al.I.Cuza”, restul găsindu-şi adăpost la rude. 

În prezent se lucrează la foc continuu pentru deblocarea maşinilor rămase înzăpezite pe ruta Iazu – Bărăganu, iar în zona Nicoleşti acţionează un utilaj de deszăpezire, o autoşenilată şi alte 2 autospeciale de la ISU Ialomiţa, precum şi o ambulanţă SAJ pentru salvarea unui bărbat blocat din cursul nopţii la Nicoleşti. Forţele au fost direcţionate către acesta întrucât de mai bine de 9 ore nu se mai putea lua legătura cu acesta, însă el a fost găsit conştient şi cooperant. De asemenea, alte 6 vehicule cu 18 persoane sunt în curs de deblocare în zona satului Tovărăşia, din comuna Miloşeşti. Toate persoanele sunt tefere. 

În permanenţă, din Centrul judeţean pentru conducerea şi coordonarea intervenţiei, aflat sub coordonarea Toniţei Manea, prefectul judeţului Ialomiţa, se menţine telefonic legătura cu şoferii blocaţi în nămeţi, iar acolo unde este cazul, aceştia sunt relocaţi către autotrenuri sau alte autoturisme care încă au rezerve de combustibil şi de căldura. Prioritate pentru forţele de intervenţie o reprezintă cazurile şi urgenţele medicale, unde utilajele de deszăpezire lucrează în sprijinul autosanitarelor. 

În urma manifestării fenomenelor meteorologice caracterizate prin viscol, ninsoare abundentă şi vânt puternic, în judeţul Ialomiţa, zeci de localităţi au rămas fără energie electrică. Deşi se lucrează la remedierea avariilor, în continuare sunt l46 de localităţi nealimentate sau parţial alimentate cu energie electrică, fiind afectaţi peste 47.000 de consumatori.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite