Zece persoane salvate din mijlocul zăpezii, noaptea trecută. Un băiat care se deplasa pe jos spre casă a fost surprins de viscol la Corabia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-au aventurat cu maşinile proprietate personală pe drumuri închise circulaţiei şi au avut nevoie de intervenţia pompierilor pentru a ajunge cu bine la un adăpost. Zece astfel de cazuri s-au întâmplat, noaptea trecută, în Olt, alţi câţiva pacienţi fiind preluaţi cu greu de la domiciliu.

Zăpada a continuat să cadă noaptea trecută în judeţul Olt, vântul puternic a viscolit-o, iar drumarii nu au putut face faţă urgiei. Deşi 14 tronsoane de drum judeţean au fost închise pe parcursul zilei de luni, 26 februarie 2018 (opt în jurul prânzului, alte şase spre seară), şoferii s-au aventurat în continuare, rămânând blocaţi în zăpadă. Pompierii, care au acţionat cu autospeciale, inclusiv cea pe şenile, venită în ajutor de la ISU Sibiu, au avut o misiune deosebit de grea.

Un caz deosebit s-a înregistrat luni-seara, la Corabia, unde un băiat de 17 ani  a anunţat că a fost surprins de viscol în timp ce se deplasa pe jos spre casă şi a solicitat sprijin pentru a ajunge la domiciliul din cartierul Tudor Vladimirescu. La locul solicitării s-au deplasat membrii SVSU Corabia, cu un utilaj şi l-au transportat, in siguranţă, pe minor spre casă.

image

O altă solicitare a venit de la limita judeţelor Olt şi Teleorman, între localităţile Mandra- Olt şi Socetu - Teleorman, două persoane, soţ şi soţie, cu domiciliul în localitatea Dobroteşti, Teleorman, fiind surprinse de viscol în autoturism. Au solicitat sprijin în vederea evacuării din zona respectivă. Iar Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Văleni s-a deplasat cu un utilaj la locul indicat, iar cele două persoane au fost transportate în comuna Valeni. Cei doi au rămas peste noapte la rudele din localitate.

image

Alte şapte persoane au rămas blocate în autoturisme,pe drumul dintre Brebeni şi Schitu. „Echipajele ISU Olt şi autoşenilata ISU Sibiu, cu sprijinul utilajelor de deszăpezire şi Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, au intervenit pe DJ 546 A, între localităţile Brebeni şi Schitu, pentru salvarea unor persoane surprinse de viscol. Au fost identificate şapte persoane şi trei autovehicule, iar cu ajutorul autoşenilatei cele şapte persoane au fost transportate, în siguranţă, către spaţiile de cazare puse la dispoziţie de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Brebeni.“, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenent Alin Băsăşteanu.
Şi la cazurile medicale s-a ajuns în anumite zone tot cu ajutorul pompierilor. Din comuna Brebeni au fost preluaţi doi pacienţi, un adult şi un copil, pacienţii fiind transportaţi la UPU Slatina, de Autospeciala pentru Transport Victime Multiple şi de un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă, în stare stabilă.

De pe drumul Brebeni-Slatina, închis circulaţiei în seara de luni, 26 februarie 2018, au fost recuperate alte două persoane a căror maşină a rămas blocată în zăpadă.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite