VIDEO-FOTO Slătinenii au format cel mai mare cor din România de Ziua Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slătinenii au fost mult mai mult decât au estimat autorităţile locale că vor participa la stabilirea recordului (Foto: Mugurel Manea)
Slătinenii au fost mult mai mult decât au estimat autorităţile locale că vor participa la stabilirea recordului (Foto: Mugurel Manea)

Aproximativ 4.500 de locuitori ai municipiului Slatina au stabilit, astăzi, un nou record la cel mai mare cor din ţară ce a interpretat imnul naţional. Evenimentul s-a derulat pe esplanada din centrul urbei. Numărul efectiv al participanţilor ce au cântat „Deşteaptă-te, române!” a fost însă aproape dublu, dar, cum certificatele distribuite s-au oprit la cifra 4.474, autorităţile locale a trebuit să se mulţumească cu acest număr.

Municipiul Slatina pare să-şi fi impus un plan după care să încerce să depăşească cât mai multe recorduri posibile, unele de-a dreptul inedite. Astfel, după ce, pe 24 ianuarie 2006, Slatina a intrat în “Cartea Recordurilor”/”Guinness World Record” cu cea mai mare horă din lume - formată din 13.820 persoane, apoi, la Festivalul Naţional de Umor „Oltenii şi Restu’ Lumii”, aici s-a pregătit cea mai mare ciorbă de praz - 600 de porţii (6 octombrie 2012), şi, pe 1 decembrie 2012, tot la Slatina a fost înălţat cel mai mare drapel tricolor din ţară (27 metri lungime şi 15 metri lăţime, înălţimea steag+postament fiind de 58 de metri, n.a.), iată că un nou record a fost doborât, azi, în capitala Oltului.

Aproape 8.000 de locuitori ai municipiului şi-au dat întâlnire pe esplanada din centrul oraşului, în jurul orelor 11.00, şi au interpretat “live” imnul naţional “Deşteaptă-te, române!”. Dintre aceştia, un număr de 4.474 au primit certificate ce le atestă participarea la Cel mai mare cor din ţară care a interpretat imnul naţional.

„Am sperat să putem doborî un vechi record naţional pe aceeaşi temă, dar care era de maximum 4.000 de persoane, şi iată că am reuşit. Am vrut doar să demonstrăm că, dacă se vrea, se şi poate. Ziua de 24 ianuarie este una specială pentru poporul român şi cred că merităm, măcar din când în când, să facem ceva în plus faţă de obişnuitele manifestări. Scopul acţiunii a fost acela de a-i scoate pe slătineni în stradă şi de a le reinsufla sentimentul naţional de a fi român şi cred că am reuşit”, a declarat Minel Prina, edil interimar al municipiului Slatina.

image

Foto

cel mai mare cor slatina
cel mai mare cor slatina

Copiii au fost printre cei mai activi participanţi la stabilirea recordului de la Slatina (Foto: Mugurel Manea) gallery-link

De menţionat că evenimentul a avut loc cu prilejul sărbătoririi a 154 de ani de la Unirea Principatelor Române, în anul 1859. Dată fiind importanţa momentului, trebuie menţionat că au ţinut să nu rateze momentul mai toţi reprezentanţii autorităţilor judeţene şi numeroşi politicieni, indiferent de culoarea politică.

La finalul încheierii recordului, slătinenii prezenţi pe esplanadă s-au prins în mai mult "Hore ale Unirii" şi au dansat vreme de ore bune, mai ales că spectacolul a continuat cu diverse formaţii de muzică populară din judeţ şi din ţară.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite