Spitalul Slatina deschide patru cabinete medicale la Drăgăneşti-Olt. Ce medici vor oferi consultaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cabinetele vor funcţiona în Centrul de Sănătate Drăgăneşti-Olt FOTO: SJU Slatina
Cabinetele vor funcţiona în Centrul de Sănătate Drăgăneşti-Olt FOTO: SJU Slatina

Patru cabinete medicale de specialitate vor fi deschise pentru pacienţii din zona Drăgăneşti-Olt, începând din septembrie. SJU Slatina încă lucrează la graficul de lucru.

Cele patru cabinete fac parte din structura Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina (Policlinica), fiind aprobate încă din 2019. Spitalul nu a scos la concurs posturi special pentru aceste cabinete, la Drăgăneşti-Olt urmând să se deplaseze medici deja încadraţi din cadrul SJU Slatina, care vor merge cel mai probabil prin rotaţie. Pentru început, cabinetele din clădirea fostului Centru de Sănătate Drăgăneşti-Olt vor funcţiona doar în anumite zile din săptămână, graficul urmând să fie pus la dispoziţie spre finele acestei luni. Tot atunci pacienţii vor afla şi cum se pot programa (spre exemplu, pentru cabinetele din Slatina, din ambulatoriu, se pot face programări telefonic, online sau prin prezentare la recepţie) şi cum vor intra în posesia rezultatelor analizelor medicale de laborator pentru care se vor putea face recoltări la Drăgăneşti-Olt. 

„Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina întreprinde demersuri în vederea începerii activităţii în cabinetele medicale înfiinţate în structura ambulatoriului integrat spitalului şi situate în fostul Centru de Sănătate Drăgăneşti-Olt, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de sănătate ale locuitorilor din oraşul Drăgăneşti-Olt, precum şi din localităţile învecinate.

Aici îşi vor desfăşura activitatea cabinete medicale în specialităţile: diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, neurologie, medicină internă şi pediatrie. De asemenea, alături de cele patru cabinete medicale, va funcţiona şi un punct de recoltare analize, pe bază de trimitere“, a transmis managerul SJU Slatina, Angela Nicolae.

Specialităţile medicale alese sunt cele mai solicitate, mii de pacienţi deplasându-se lunar la Slatina sau Caracal pentru a-şi trata afecţiunile acute sau cronice. Mulţi dintre pacienţi vin lună de lună doar pentru a ridica reţetele sau scrisorile medicale.

Clădirea din Drăgăneşti-Olt, din strada Căpitan Drăgănescu nr.3, în care vor funcţiona cabintele amintite a fost reabilitată din fondurile Consiliului Judeţean Olt în subordinea căruia se află SJU Slatina. Comunitatea a rămas fără servicii medicale de specialitate de foarte mulţi ani, în perioada care a urmat desfiinţării spitalului din localitate (în 2011, ca urmare a măsurilor de austeritate aprobate de guvernul Boc) punând rând pe rând lacătul pe uşă şi cabinetele din ambulatoriu şi rămânând doar medicii de familie.

Vă recomandăm şi:

Cum se tratează corect gastrita, boala care poate duce la ulcer şi cancer de stomac

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite