Slatina: Elevii olteni aşteaptă oaspeţi străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au mers în vizită la partenerii lor din Bulgaria şi Italia, elevii Colegiului Naţional Vocaţional Nicolae Titulescu din Slatina aşteaptă acum vizita străinilor.

Unul dintre cele două proiecte Comenius pe care le desfăşoară colegiul slătinean se numeşte „Let’s Talk About Us!( Să vorbim despre noi!)“ şi are ca partener un liceu din Italia. Primul schimb de elevi, în cadrul acestui proiect a avut loc la sfârşitul lui 2009, atunci când 23 de elevi şi 6 cadre didactice au participat timp de 10 zile la activităţile educative în cadrul liceului Rodari din Prato, Italia. „Elevii români au fost cazaţi în familiile elevilor italieni, urmând ca şi elevii români, la rândul lor să-i găzduiască pe partenerii lor“, a spus prof. Carolina Guraliuc, coordonatoarea proiectului.

Sprijin financiar al Comisiei Europene

Cel de-al doilea proiect Comenius se desfăşoară sub numele de „RES – Sursele de energie regenerabilă – prietenii mediului“ şi are ca parteneri şcoli din Bulgaria, Italia, Franţa şi Polonia. Doi elevi şi doi profesori de la colegiul slătinean au mers tot la sfârşitul anului trecut la prima reuniune de proiect în Bulgaria. Aceştia au participat la orele de curs din şcoala gazdă şi au vizitat obiective în care se folosesc surse de energie regenerabilă. „S-a lansat şi un concurs pentru logo-ul proiectului, urmând ca la următoare întrunire, în martie, la colegiul nostru să se aleagă cel mai reprezentativ“, a spus prof. Elena Vlădescu, coordonatoarea proiectului. Acum a venit rândul străinilor să vină la Slatina, iar tinerii de la colegiul slătinean se pregătesc pentru venirea oaspeţilor. „Abia aştept să vină cu noi la ore, să mergem să vizităm locurile frumoase din oraşul nostru“, a spus Alina Popescu, elevă.


INFO BOX
Proiecte Comenius, desfăşurate de alte şcoli


Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ din Slatina a găzduit la mijlocul lunii ianuarie reuniunea pentru proiectul „Standeduqual“, copii din trei ţări europene participând la întâlniri şi dezbateri. CN „Ion Minulescu“ se află la al cincilea proiect „Comenius“ la care participă, primul fiind desfăşurat în urmă cu nouă ani.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite