Scandal în concursul pentru coperta paginii de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne: poliţista de pe primul loc, acuzată de fraudarea votului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Ramona Voicu s-a bucurat de peste 19.000 de like-uri FOTO https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/“
„Ramona Voicu s-a bucurat de peste 19.000 de like-uri FOTO https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/“

Coperta paginii de Facebook a MAI pentru perioada 1-8 martie nu este cea mai votată fotografie în concursul lansat pe 19 februarie, ci un colaj cu primele 10 fotografii, după ce în mediul virtual au apărut reclamaţii privind fraudarea sistemului de vot, acuzată fiind prima clasată.

Concursul a fost lansat de Ministerul Afacerilor Interne, pe pagina oficială de Facebook, în 19 februarie, fiind publicate în toată această perioadă sute de fotografii trimise de fetele din Poliţie, Jandarmerie, ISU şi alte structuri. A urmat o competiţie acerbă de promovare pe reţeaua socială, au fost aprecieri, au fost şi cuvinte jignitoare şi critici referitoare la machiajul excesiv sau atitudinea nepotrivită, unele dintre reprezentantele MAI au fost numite inclusiv „piţipoance în haină militară“. Unele concurente au intrat în jocul replicilor, altele şi-au văzut de parcurs în linişte, aşteptând finalul unui concurs despre care s-a spus inclusiv că nu are reguli clare şi nici nu oferă şanse egale competitoarelor (fotografii fiind publicate până înainte cu două zile de a se încheia votul).

Luni la prânz, concursul a luat sfârşit, top-ul final fiind următorul: 

  • Diana Florentina Ştefan, DGPMB – 23.000 like-uri

Diana Florentina Ştefan, DGPMB FOTO pagina de Facebook a MAI 

diana florentina ştefan
  • Ramona Voicu, IJJ Olt – 19.000 like-uri

Ramona Voicu, IJJ Olt FOTO pagina de Facebook a MAI

ramona voicu
  • Florenţa Lorena Toc, STPF Caraş-Severin – 15 000 like-uri.


Florenţa Lorena Toc, STPF Caraş-Severin, FOTO pagina de Facebook a MAI

florenta lorena toc

Până spre sfârşitul săptămânii trecute top-ul arăta însă cu totul altfel, reprezentanta IJJ Olt fiind pe primul loc, urmată de reprezentanta ISU Bucureşti-Ilfov şi purtătoarea de cuvânt a Jandarmeriei Române. Lupta s-a ascuţit în ultimele două zile, când numărul de like-uri pentru Diana Florentina Ştefan a început să crească aiuritor, adunându-se, totodată, şi comentarii care mai de care mai greu de reprodus. Mulţi dintre nemulţumiţi şi-au spus oful şi după publicarea, astăzi, a colajului conţinând primele10 fotografii în ordinea numărului de voturi.

Suspiciuni de fraudă

„Nu este corect cum aţi procedat! Dacă nici MAI nu procedează conform propriului anunţ, chiar dacă este un anunţ făcut în mediul virtual, arunci de la cine să mai aşteptăm corectitudine? Să aşteptăm un răspuns din partea MAI, pentru a ne aduce lămuri?“, au fost printre primele reacţii la colajul publicat astăzi în locul fotografiei cu cele mai multe voturi.

„Eu sunt sigur că cineva a fraudat ceva. Cu siguranţă cineva şi-a făcut 13.000 de profiluri diferite pe facebook şi s-a votat de pe fiecare dintre aceste profiluri.“, comentează Săndel Diaconu tot pe pagina MAI. „Poate ne comunica MAI si votantii.Or fi toti romani?Daca tot se lauda cu transparenta“, postează şi Valentin Voicu.

„SESIZARE!!! Bună ziua! Cum putem să punem pe copertă o persoană care în loc să se promoveze, încearcă să fure?! Urât pentru o tânără care e la începutul carierei! Oricât de proşti ar fi unii, tot înţeleg că nu poţi face 2000 de like.uri într-o secundă! Mulţi au sesizat de ieri pe pagina lui Godină, dar din pacate cineva şterge comentariile ... Ce concurs poate fi acesta? !“, scria Andreea Radu.

A doua clasată, jandarmeriţa din Olt Ramona Voicu, ai cărei fani au fost cei mai revoltaţi de parcursul din ultimele două zile ale concursului, declară astăzi că totul a fost o provocare şi că se bucură de participare:  „Mulţumesc tuturor celor care m-au votat, susţinut şi au apreciat fotografia mea. Sunt bucuroasă că pe copertă apar alături de alte trei colege din Jandarmerie, demonstrând că suntem apreciate atât pentru activitatea profesională,  cât şi pentru prezenţă, ţinută ,eleganţă!“, spune Voicu.

Citiţi şi: Jandarmeriţa Ramona Voicu, pe primul loc în competiţia pentru coperta revistei „Pentru Patrie“. A depăşit 11.000 like-uri

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite