Primul elev din Olt care ratează Evaluarea Naţională din cauza coronavirusului. Va putea susţine probele în sesiunea specială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În acest an probele examenelor naţionale se vor susţine în condiţii speciale FOTO: Sever Gheorghe
În acest an probele examenelor naţionale se vor susţine în condiţii speciale FOTO: Sever Gheorghe

Un absolvent din Olt care s-a înscris pentru susţinerea probelor examenului de Evaluare Naţională este nevoit să aştepte sesiunea specială. La sfârşitul săptămânii se va stabili dacă şi alţi copii se află în situaţii similare.

Elevul este absolvent al gimnaziului Liceului Pedagogic „Nicolae Titulescu“ din Slatina, iar în urmă cu trei zile copilul şi-a pierdut bunicul, ucis de noul coronavirus. Familia băiatului a fost plasată în izolare în urma acestui eveniment, iar proaspătul absolvent de gimnaziu este astfel nevoit să suţină probele Evaluării Naţionale în sesiunea specială. Elevul nu s-a prezentat nici la cursurile de pregătire organizate în şcoală pentru absolvenţii de clasa a VIII-a.

Cum Evaluarea Naţională începe săptămâna viitoare, lista finală a copiilor care din motive medicale nu vor putea susţine probele în prima sesiune va fi stabilită la sfârşitul acestei săptămâni.

La acest moment, la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt s-au centralizat listele cu elevii înscrişi pentru susţinerea exemenului, fiind înscrişi 3.350 copii din cei 3.522 elevi de clasa a VIII-a. 

Sesiunea specială a Evaluării Naţionale, destinată elevilor care din motive medicale nu se pot prezenta în prima sesiune, va fi organizată în perioada 29030 iunie, în 2 iulie fiind afişate rezultatele înaintea contestaţiilor.

Cât despre evaluarea lucrăilor, până al această dată nu este clar încă dacă se va face la nivelul judeţului sau lucrările copiilor vor fi trimise către centre din alte judeţe, cum se întâmpla în anii trecuţi.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite