Peste 22.000 de artificii şi petarde, confiscate de poliţiştii din Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii olteni au descoperit, în această dimineaţă, la domiciliile a trei bărbaţi din oraşul Caracal, nu mai puţin de 175 kilograme reprezentând artificii şi petarde. Întreaga cantitate de materiale pirotehnice a fost confiscată, iar cei asupra cărora s-au găsit aceste obiecte s-au ales cu dosare penale şi riscă să ajungă la închisoare.

Poliţiştii olteni au acţionat în baza unor "ponturi" şi, după ce acestea s-au confirmat, au demarat simultan percheziţiile în cursul dimineţii de joi – 19 decembrie, care s-au soldat cu rezultatele scontate. Acţiunea a fost coordonată de către poliţiştii Biroului Arme, Explozivi si Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, care, ajutaţi şi de colegi din oraşul Caracal, au efectuat trei percheziţii pe raza acestei localităţi la locuinţele a trei bărbaţi suspectaţi de efectuarea de operaţiuni cu articole fără drept.

“În această dimineaţă (joi (19 decembrie, n.a.), în urma activităţilor specifice derulate, a fost desfăşurată o acţiune ce a constat în derularea a trei percheziţii la domiciliile unor persoane suspecte că se ocupau cu traficul de materiale pirotehnice. Percheziţiile au avut loc la locuinţele a trei bărbaţi cu vârste de 27, 41 şi 43 de ani, aici fiind descoperită o cantitate de 22.628 articole pirotehnice deţinute ilegal. Întreaga cantitate, reprezentând aproape 175 de kilograme, a fost confiscată”, a declarat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Pe numele celor trei bărbaţi au fost întocmite dosare penale pentru operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei suspecţi riscă să primească o pedeapsă cu închisoare de la trei luni, la un an. Aceeaşi pedeapsă riscă şi cei care încearcă să comercializeze produsele menţionate către publicul larg.

Atenţie la neatenţie!

Reprezentanţii IPJ Olt atrag încă o dată atenţia asupra faptului că vânzarea către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege a articolelor pirotehnice de divertisment, care prezintă un risc foarte scăzut şi un nivel de zgomot neglijabil şi sunt destinate utilizării în spaţii restrânse - inclusiv articolele pirotehnice de divertisment destinate utilizării în interiorul clădirilor cu destinaţia de locuinţă, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni, la un an.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului. Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, Poliţia atrage atenţia asupra periculozităţii folosirii materialelor pirotehnice interzise.

”În categoria 1 sunt incluse numai obiectele pirotehnice de distracţie foarte mici de tipul artificiilor – Steluţe, Lumânări scânteietoare, Jerbe cu scântei, Minifacle, Minisori, Inele de foc, Sateliţi etc. Orice operaţiune cu articole pirotehnice efectuată fără autorizaţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni, la un an. Mai trebuie menţionat faptul că articolele pirotehnice din categoriile 1 şi P1 comercializate către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege - respectiv 16 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie deasemenea infracţiuni şi se pedepsesc tot cu închisoare de la trei luni, la un an”, a mai precizat oficialul IPJ Olt anterior amintit.

Mai puteţi citi:

1.000 de brazi, confiscaţi "dintr-un foc" de poliţiştii slătineni înainte de a fi puşi în vânzare

Zeci de şoferi “fani” ai zeului Bachus, amendaţi pe capete de poliţiştii olteni

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite