FOTO Străzile lor, uliţele noastre: la Slatina, covor asfaltic şi folie geotextil în centru, cratere la periferie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Grădiştei... (Foto: Mugurel Manea)
Strada Grădiştei... (Foto: Mugurel Manea)

Municipiul Slatina nu face excepţie faţă de oraşele unde străzile au probleme. Primarul urbei locuieşte într-un bloc relativ nou amplasat în centrul urbei, unde gropile nu reprezintă un impediment. La polul opus se află străzi precum Alexe Marin sau Grădiştei ori cartiere cum este Satu Nou şi Cireaşov, unde situaţia este gravă. Vestea bună este că lucrurile se schimbă radical în bine de la un an la altul.

Anul trecut, autorităţile din Slatina au asfaltat aproximativ 25 de kilometri de străzi. Primăria a cheltuit în 2012 suma de 100 miliarde lei vechi din bugetul local pentru lucrări de asfaltare a străzilor din municipiu. Din suma menţionată, aproximativ 37 miliarde lei vechi au fost „îngropate” în asfaltarea bulevardului Alexandru Ioan Cuza unde, în premieră în judeţ, s-a folosit o folie tip geotextil dintr-un material de protecţie împotriva apariţiei fisurilor şi confecţionată dintr-un material special care nu putrezeşte; abia apoi a fost aşternut un covor asfaltic nou.

Asfaltarea mai multor străzi din municipiu a fost inclusă într-un “acord cadru”, contestat tot anul trecut de diverşi constructori nemulţumiţi că au pierdut licitaţia iniţială. Recent, reprezentanţii primăriei au anunţat că instituţia a avut câştig de cauză în instanţă în ce priveşte contestaţiile depuse, iar în această primăvară se va da startul celei mai ample campanii de asfaltare de străzi din municipiu într-un singur an: 40 de kilometri de străzi. În program sunt incluse artere din cartierele Satu Nou şi Cireaşov, dar şi străzi precum Podgoriilor, din Satul Nou, Eroilor, Dinicu Golescu, Libertăţii, Primăverii, Aleea Mărului, Alexe Marin etc.

“Deoarece ni s-a dat dreptate în ce priveşte contestaţiile depuse pentru a împiedica asfaltările în oraş, acum putem demara lucrările în acest sens în această primăvară, noi planificând startul operaţiunilor pentru luna aprilie. Slatina va avea o altă faţă după ce vom fi terminat lucrările de asfaltare a celor 40 de artere cuprinse în acordul-cadru contestat”, a declarat edilul Minel Prina, care locuieşte într-un bloc din centrul urbei aflat pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza.

Locuitorii oraşului sunt mulţumiţi, pe ansamblu, de modul cum arată străzile din Slatina şi recunosc că, faţă de alte oraşe, acest lucru se poate uşor observa. În acelaşi timp, ei arată cu degetul gropile care apar după fiecare iarnă, dar şi spre unele artere unde firmele care au lucrat anterior şi-au făcut treaba de mântuială, cele mai des menţionate exemple în acest sens fiind străzile Ecaterina Teodoroiu sau Oituz.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite