FOTO  Bercea Mondialu’ şi-a demolat din închisoare o nouă casă ilegală din Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bercea Mondialu' a mai rămas fără un viloi în Slatina... (Foto: Mugurel Manea)
Bercea Mondialu' a mai rămas fără un viloi în Slatina... (Foto: Mugurel Manea)

Aflat după gratii din februarie 2011, Sandu Anghel - alias Bercea Mondialu’ (46 ani), a reuşit să se încadreze în termenul legal şi a demolat încă una dintre clădirile ilegale ridicate în municipiul Slatina. Acesta este al treilea imobil pe care interlopul a fost nevoit să îl pună la pământ în Slatina. Dacă nu s-ar fi conformat, Primăria ar fi intrat pe proprietatea lui şi i-ar fi demolat clădirea, cum s-a mai întâmplat în decembrie 2011.

De când se află la închisoare pentru că şi-a înjunghiat la nervi unul dintre nepoţi, Bercea Mondialu’ are parte numai de ghinioane. Până acum, în cei doi ani petrecuţi după gratii, acesta s-a văzut „deposedat” de nu mai puţin de trei căsoaie de dimensiuni mari ridicate în capitala judeţului Olt la Slatina. În plus, acesta a primit o nouă condamnare pentru evaziune fiscală. Clădirea pe care Bercea, cu ajutorul rudelor aflate în libertate, tocmai a dărâmat-o cu strângere de inimă în decurs de nici o lună era amplasată în centrul oraşului, pe strada Ecaterina Teodoroiu, la doi paşi de un hypermarket cunoscut în ţară (Profi, n.a.). Lucrările au demarat timid la începutul acestei luni, cu demontarea acoperişului, operaţiunile fiind „supervizate” de unul dintre copiii interlopului – minorul Grinică Ion Anghel, nimeni altul decât cel spre care tatăl său a încercat să îndrepte acuzaţiile de tentativă de omor pentru care a fost condamnat.

Interlopul a pierdut clădirea în instanţă în urma unui recurs judecat luna trecută la Tribunalul Covasna, el primind un termen de graţie de 60 de zile pentru a-şi demola singur clădirea. În caz contrar, primăria i-ar fi demolat imobilul la expirarea termenului, iar Bercea ar fi trebuit să plătească cheltuielile necesitate de întreaga operaţiune. Procesul a început în anul 2009.

Bercea nu se află la prima înfrângere de acest gen în faţa municipalităţii slătinene. Anul trecut, în luna iulie, el şi-a demolat o clădire de dimensiuni impresionante ridicate tot ilegal pe o arteră importantă de la ieşirea din oraş după ce, în decembrie 2011, Primăria a intrat cu două buldoescavatoare care i-au dărâmat în câteva ore un alt imobil impresionant, şi el pierdut în instanţă după ce s-a dovedit că a fost ridicat ilegal.

Terenul trebuie complet igienizat

“Ne aşteptam ca lucrările să fie terminate mai devreme de această dată, dată fiind deja <<experienţa>> pe care a căpătat-o în ultimul an cu noi în acest sens. În afară de faptul că s-a îndreptat o situaţie ilegală şi că acuzatul şi-a dat seama că este mai bine să respecte legea decât să o înfrunte, apare acum şi un alt avantaj: zona arată civilizat. Aşteptăm ca terenul să fie complet curăţat de orice urmă de moloz pentru a fi redat oraşului aşa cum a fost preluat”, a afirmat Minel Prina, primarul Slatinei.

Reamintim că Bercea este încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova după ce a fost arestat pe 20 februarie 2011 că şi-ar fi înjunghiat un nepot - Ionuţ Anghel, zis Mercedes. Interlopul a fost condamnat în acest sens, pe 22 februarie a.c., la şapte ani şi şase luni închisoare cu executare. Acesta a mai fost condamnat tot de Tribunalul Olt, în martie 2012, la doi ani închisoare cu executare pentru spălare de bani.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite