Doi copii, de 2 şi 5 ani, bătuţi crunt de bunic. Mama i-a părăsit, tatăl a plecat la muncă în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi minori au ajuns într-un centru de primire în regim de urgenţă după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, bunicul i-a bătut atât de rău încât vecinii nu au mai suportat şi au chemat poliţia.

   Copiii au 2 şi aproape 5 ani şi au rămas în grija bunicului patern după ce mama lor l-a părăsit pe tată, căsătorindu-se într-o localitate situată nu foarte departe de cea în care i-a lăsat. Tatăl copiilor a plecat, la rândul său, la muncă în străinătate. Tot la muncă ar fi plecat, de puţină vreme, şi bunica celor mici, iar bunicul, un bărbat de 59 ani, ar fi rămas să-i îngrijească. Bărbatul este însă alcoolic şi i-ar mai fi bătut şi în alte rânduri, le-au povestit vecinii poliţiştilor şi angajaţilor Primăriei Corabia, care au ajuns vineri-seara la locuinţa acestora, la sesizarea vecinilor.

Evenimentul s-a petrecut într-un cartier sărac al oraşului Corabia, un loc unde migraţia sezonieră este un adevărat fenomen. Cert este că la Primăria Corabia nimeni nu s-a prezentat, şi nu doar în acest caz, conform normelor legale în vigoare, să anunţe că pleacă în străinătate, lăsându-i pe minori în grija rudelor. „Nu avem niciun părinte de pe raza localităţii care să-şi fi anunţat plecarea. “, a confirmat purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia, Dan Oltean.

Bunicul, cercetat pentru rele tratamente aplicate minorilor

Cei doi copii, Ionuţ, de 2 ani, şi Giulia, de 4 ani şi jumătate, au ajuns sâmbătă în centrul de primire în regim de urgenţă al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, fiind ulterior încredinţaţi unui asistent maternal. „Copiii au fost expertizaţi medico-legal. Acum sunt în stare bună, sunt în grija unui asistent maternal“, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Olt, Ioana Ciobanu.

Bărbatul care i-a agresat este, la rândul său, cercetat penal, în libertate, pentru rele tratamente aplicate minorilor. Între timp la domiciliu a revenit şi bunica celor doi copii, care s-ar fi revoltat la auzirea veştii că nepoţii săi au fost preluaţi de autorităţi. Aceasta a încercat să-i convingă pe reprezentanţii Primăriei Corabia că, de fapt, cei doi fraţi se bat între ei şi îşi provoacă, astfel, răni.


 

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite