De ce nu vrea Iohannis dezbatere cu Dăncilă. Lider PNL: „Totuşi e o gospodină respectabilă, s-o pui într-o situaţie de genul ăsta...“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PNL Gigel Ştirbu a comentat, la Slatina, într-o conferinţă de presă, rezultatul slab al filialei PNL Olt, care s-a clasat pe ultimul loc pe ţară, dar şi refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a accepta o dezbatere cu fostul premier Viorica Dăncilă.

Judeţul Olt este unul din cele 10 în care PSD în continuare deţine supremaţia, conform rezultatelor obţinute în primul tur al alegerilor prezidenţiale 2019. PSD a obţinut 43% din voturile oltenilor, în vreme ce PNL aproape a atins 30%, organizaţia liberală, deşi a înregistrat cel mai bun scor al său, clasându-se pe ultimul loc în top-ul filialelor judeţene PNL.

„Trebuie să recunoaştem, scurt, pe olteneşte, că este un rezultat dezastruos pentru partid. Repet, niciodată partidul ăsta n-a fost, niciodată, dar absolut niciodată, ca organizaţie, pe ultimul loc.

În politică, doamnelor, domnilor, locul II nu se premiază ca la olimpiadă, să-ţi dea cineva medalie de argint. Pierzi preşedinţia cu 49%, te duci acasă, eşti istorie. Noi avem o şansă deosebită, pentru că există un tur doi, dacă judeţul Olt era judeţul care hotăra preşedintele României, imaginaţi-vă că preşedintele României astăzi era cucoana asta, gospodina naţională. Aşa ar trebui să privim lucrurile, că am luat 29%. E un rezultat dezastros, suntem pe ultimul loc în România“, a declarat Gigel Ştirbu, vicepreşedinte al PNL, coordonatorul regional pentru regiunea S-V, dar şi fost preşedinte al PNL Olt.

Ştirbu s-a referit, răspunzând unei întrebări, şi la refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a accepta o dezbatere cu Viorica Dăncila, candidatul susţinut de PNL anunţând că preferă întâlnirile cu alegătorii.

„Democraţia înseamnă întoarcerea la cetăţean, discuţia cu cetăţeanul, liberul arbitru. În situaţia în care preşedintele partidului, scuzaţi-mă, preşedintele ţării, merge în mijlocul cetăţenilor, dezbatere mai amplă decât asta... Acuma, eu îl înţeleg pe preşedintele României că nu vrea să o pună într-o situaţie neplăcută pe doamna Dăncilă. Imaginaţi-vă cum ar fi o dezbatere de o oră în care preşedintele României în primul sfert de oră vorbeşte în engleză, următorul sfert de oră vorbeşte în germană, în următorul sfert de oră în italiană şi în ultimul sfert de oră într-o limbă străină doamnei Dăncilă, în română,. Gândiţi-vă cum ar fi o astfel de dezbatere. Gândiţi-vă în ce situaţie ar fi doamna Dăncilă pusă. Totuşi, e o gospodină respectabilă, s-o pui într-o situaţie de genul ăsta...“, a spus Ştirbu, lăsând, în schimb, să se înţeleagă faptul că asupra hotărârii preşedintelui de a nu se prezenta într-o dezbatere cu Viorica Dăncilă s-ar putea reveni.

„Eu zic s-avem răbdare. Ştiţi destul de bine că există două staff-uri de campanie care-şi fac propria strategie“, a mai spus Ştirbu.

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite