VIDEO-FOTO Păpuşile ţigăneşti au accesorii pe măsură: cazane de cupru şi o căruţă de lemn trasă de calul Rapid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intreaga satra, respectiv patru papusi si accesorii, poate fi achizitionata cu 1.000 de lei
Intreaga satra, respectiv patru papusi si accesorii, poate fi achizitionata cu 1.000 de lei

Lulica şi Bărculică, primele păpuşi ţigăneşti, primesc cadouri de sărbători şi întâmpină Crăciunul cu o căruţă autentică trasă de calul Rapid, dar şi cu cazane din cupru şi diferite accesorii pe măsura lor.

Lulica şi partenerul ei recent lansat, cavalerul Bărculică, pot porni la drum cu şatra într-o căruţă autentică de lemn, trasă de calul Rapid, nume moştenit de la unul din armăsarii care a tras căruţa autenticului Bărculică, lider de vază al comunităţii rome şi sursă de inspiraţie pentru păpuşa cu acelaşi nume.

“Bărculică fiind un lider, un om cu atâtea inţiative, imediat după ce a răpit-o pe Lulica şi-a făcut cea mai frumoasă căruţă, a avut cei mai minunaţi cai, şi astăzi se vorbeşte despre caii lui Bărculică, pe unul îl chema Rapid şi pe unul Accelerat”, povesteşte Dorin Cioabă, preşedintele tribunalului ţigănesc de la Sibiu.

În căruţa trasă de Rapid, Lulica, Bărculică şi cei care îi însoţesc au tot ce le trebuie, la fel ca pe vremurile când romii băteau drumurile în căruţele de lemn. Căldări de cupru, dar şi un cazan în miniatură întregesc povestea şatrei în miniatură, care va primi în curând şi un cort pe măsură, în care să se adăpostească.

“Avem şi un cazan de ţuică în miniatură, cât să-şi facă omul un păhărel, un snaps mic de ţuică, dar este funcţional, să ştiţi. Eu ştiu, dacă se întâlnesc de sărbători câţiva prieteni pot să savureze stând acolo şi aşteptând picătură cu picătură sa curgă din acest cazan ţuică”, spune Dorin Cioabă.

Cei care vor să achiziţioneze întreaga şatră în miniatură, respectiv patru păpuşi, căruţa şi accesoriile de cupru, scot din buzunar 1.000 de lei, iar setul compus din două păpuşi plus căruţă şi accesorii costă 700 de lei.

Iar după anul nou, pe lângă cort, Lulica va primi o pipă şi o geantă tradiţională prinsă la mijloc în care va avea ghioc, cărţi de ghicit şi multe elemente care le folosea Lulica când ghicea, tot felul de rădacini mirositore pe care le punea în apă.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite