Sibiul, faimos în lume: „Minunile unui oraș care nu încetează să uimească”. Cine laudă clădirile istorice fabuloase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orașul Sibiu a devenit faimos în lume, după ce o revistă de arhitectură a publicat un articol în care laudă frumusețea locurilor, completată de clădiri istorice fabuloase. E comparat cu Bergamo și se spune că este locul care nu încetează să uimească.

Sibiu, un oraș spectaculos FOTO Shutterstock
Sibiu, un oraș spectaculos FOTO Shutterstock

Suplimentul de arhitectură și design al revistei Elle Italia a publicat un articol dedicat Sibiului, relatează turnulsfatului.ro.  

Orașul e comparat cu Bergamo, ambele fiind împărțite în Orașul de Sus și Orașul de Jos, ”Sibiul se află în mijlocul României și se caracterizează printr-o continuă urcare și coborâre de străzi flancate de clădiri splendide în cele mai diverse stiluri arhitecturale”, scrie Elle Decor.

”Minunile unui oraș vechi, care, în ciuda secolelor de istorie, nu încetează să uimească”, este descris orașul.

Piața Mică și Turnul Sfatului din SIbiu FOTO Daciana Stoica
Piața Mică și Turnul Sfatului din SIbiu FOTO Daciana Stoica

Sibiul a fost mult timp o răscruce de drumuri comerciale, ceea ce l-a transformat într-un centru cultural plin de viață, angajat în apărarea cetățenilor săi cu ziduri puternice. De altfel, multe dintre acoperișurile sale vechi continuă să observe turiștii și locuitorii prin fante care, văzute din exterior, par a fi niște ochi mici, întredeschiși, care vor să vegheze asupra orașului. Străzile Sibiului sunt, așadar, o concentrație de atracții unice în care te poți pierde pas cu pas: haideți să le descoperim împreună pe cele mai importante”, relatează publicația străină.

Unele dintre cele mai frumoase clădiri

În articol sunt menționate locuri și clădiri precum: Piața Mare, Palatul Brukenthal, Biserica Evanghelică, Turnul Sfatului și fortificațiile din zona centrală. Acestea sunt amintite care fiind unele dintre cele mai frumoase, care atrag turiștii ca un magnet.

Podul Minciunilor din Sibiu FOTO Sibiul legendar
Podul Minciunilor din Sibiu FOTO Sibiul legendar

Unele dintre cele mai frumoase clădiri ale orașului au apărut în Piața Mare de-a lungul anilor, atât de mult încât majoritatea atracțiilor din centrul orașului sunt situate de-a lungul perimetrului său sau în celelalte două piețe principale: Piața Mică și Piața Albert Huet. Prin urmare, este aproape obligatoriu să începem de aici pentru a explora toate celelalte”, scriu jurnaliștii italieni.

Muzeul Național Brukenthal din Sibiu FOTO Muzeul Brukenthal
Muzeul Național Brukenthal din Sibiu FOTO Muzeul Brukenthal

Despre Palatul Brukenthal se amintește că proiectul acestuia a fost inspirat din unele desene ale lui Francesco Martinelli, un arhitect italian naturalizat ulterior ca austriac.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite