Sibiu: Vaccinările la centrele de imunizări sunt tot mai puţine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până acum s-au vaccinat 6.125 de sibieni înpotriva virusului A H1N1.
Până acum s-au vaccinat 6.125 de sibieni înpotriva virusului A H1N1.

După ce au început în forţă, imunizările de la cele şapte centre de vaccinări împotriva virusului A H1N1 s-au redus.

De unde în prima zi a acestei săptămâni s-au vaccinat 690 de persoane la aceste centre iar marţi 417 sibieni, miercuri s-au vaccinat doar 182 iar joi 141. Sibienii continuă însă să se vaccineze şi la cabinetele de medicină de familie, astfel că reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu nu sunt îngrijoraţi de cifrele tot mai mici de la centrele de imunizări.

„Se fac vaccinări şi la medicul de familie. Săptămâna trecută noi am mai primit alte 15.000 de doze pe care le-am distribuit peste tot unde se fac imunizări, am mai oprit şi la DSP pentru că un centru de imunizări este deschiş şi la noi“, a declarat dr. Elena Resiga, şef serviciu Epidemiologie. În total, de la debutul campaniei de imunizări, în luna decembrie, şi până acum, s-au imunizat 6.125 de sibieni. Ministerul Sănătăţii estimează că în februarie va începe şi vaccinarea copiilor cu vârste între 6 şi 16 ani.

Alte două cazuri de gripă
În cursul zilei de ieri au fost confirmate alte două noi cazuri de gripă porcină. Este vorba de doi bărbaţi , unul de 38 de ani iar celălalt de 52 de ani, ambii din municipiul Sibiu. Cei doi prezintă forme uşoare de gripă nouă şi au fost internaţi la Secţia de Boli Contagioase a Spitalului Judeţean sub tratament antiviral. Cât despre cei doi bărbaţi care suferă de obezitate şi sunt internaţi la Terapie Intensivă cu o formă gravă de gripă nouă au o stare stabilă.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite