Anişoara Popa este inginerul în construcţii cu mâini de artistă (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi studiază la Cluj-Napoca pentru a deveni constructorul familiei, Anişoara este pasionată de bijuterii, pe care le creează singură. Şi din mâinile ei ies adevărate nestemate.

CITEŞTE ŞI:

Elisaveta Bebeşelea coase goblenuri de peste trei decenii(PORTERT)

Mirela Gligore: „Primarul este un om ştie să se facă respectat şi foarte politicos“(PORTRET)


Data şi locul naşterii: 05 iulie 1989, Mediaş
Studii: Facultatea de Construcţii, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca
Familie: necasatorită, o sora mai mare

Anişoara Popa este studentă în Cluj-Napoca, la Facultatea de Construcţii. A ales acest domeniu în ciuda faptului că a cântat în mai multe trupe din Mediaş. Iar acum este pasionată de bijuterii. “M-a determinat sa aleg acest profil în special dorinţa tatălui meu de a avea un constructor în familie, dar şi faptul că e o meserie dinamică ce implică multă responsabilitate. Pasiunea mea a fost dintotdeauna muzica, am avut mai multe trupe în timpul liceului şi am cântat de mică, însă a trebuit să renunţ treptat la ea. Tocmai de aceea, pentru a suplini acest gol, în timp am căutat mai multe activităţi care atunci mi s-au părut interesante. Şi m-am oprit la confecţionarea bijuteriilor, care se pare că a reusit sa mă capteze”, spune Anişoara.

Face mici comori

Pentru Anişoara Popa bijuteriile reprezintă o modalitate prin care atât creatorul, cât şi cel care le poartă, să exprime sensibilitate şi frumuseţe. “Pentru mine, care nu am avut prea multă îndemânare la început, au reuşit să dezvolte o creativitate pe care nu credeam că o am, şi pe care am reuşit să o dezvolt prin munca şi combinaţia diferitelor culori”, ne explică Anişoara. Prima oară a aflat că îşi poate face biju-uri cu mâna ei de la sora ei mai mare. “De confecţionarea de bijuterii am aflat prima dată de la sora mea, plecată în străinătate, care îmi trimitea diferite mărgele colorate înşirate pe diferite aţe şi şnururi. Apoi, în anul I de facultate, am aflat alte detalii de la colega mea de cameră care confecţiona bijuterii din plastilină. Mi-a explicat pe scurt tehnica şi mi-a zis de unde îşi achizitionează ustensilele, materialul şi accesoriile”, ne dezvăluie Anişoara.

Înainte cu profesionalism

Cea mai mare bucurie de până acum pe care i-au adus-o bijuteriile create de ea a fost plăcerea de a vedea prieteni, amici, cunoscuţi şi necunoscuţi purtând rodul muncii ei. “Am avut succes cu ceea ce făcusem, recuperându-mi investiţia în prima comandă de mărgele în decursul a doua săptămâni, doar prezentând bijuteriile cunoscuţilor şi prietenilor. Nu stiu dacă a fost mai mult de încurajare, sau pentru faptul că erau atractive. Oricum, a fost fascinant pentru mine să văd rodul muncii mele împodobind alte persoane din jurul meu. Treptat, mi-am achiziţionat cărţi de specialitate şi ustensile care mi-au uşurat munca, iar rezultatele au crescut considerabil”, povesteşte cu mândrie Anişoara Nastasia.

Facultatea pe primul plan

Deşi are succes şi de curând a deschis un mic magazin on-line, Anişoara este hotărâtă să acorde aceaşi importanţă studiilor ca şi până acum. “Deocamdată cred că mă opresc aici, facultatea fiind prioritară. Probabil munca de inginer îmi va aduce carieră şi un venit astfel încât să pot trăi decent, însa şi bijuteriile sunt o modalitate de “a construi”, ceea ce înseamnă că nu vor dispărea din viaţa mea”, încheie Anişoara

Ce-i place:

„Ador să călătoresc, cred că este cea mai mare investiţie pe care o poate face un om în decursul vieţii, pentru că implică relaxare, cultură, distracţie şi cunoaştere”

Ce nu-i place:

“Lipsa de bun simt care tot mai des se întâlneşte în zilele noastre, şi cu care cred unii dintre noi că rezolvă multe”

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite