Percheziţii de amploare în Satu Mare. Vicepreşedintele CJ, Mircea Govor, în vizorul procurorilor DNA Oradea: „S-a luat un document şi cu asta basta“

0

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea au efectuat, marţi, 17 noiembrie, percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Satu Mare, la sediile mai multor firme şi la domiciliile unor persoane fizice din Bucureşti, din judeţele Satu Mare şi Botoşani. S-au ridicat documente din toate locurile percheziţionate, însă nu a fost nimeni dus la audieri, la DNA Oradea.

Potrivit unor surse, anchetatorii vizează modul în care au fost atribuite contracte de achiziţii firmei Tehnic Asist Botoşani, cel mai mare asfaltator din judeţul Satu Mare, şi modul în care a fost finanţat trustul de presă Nord-Vest, ce cuprinde Televiziunea Nord-Vest TV şi publicaţia Gazeta de Nord-Vest.

Cercetările s-au făcut într-o cauză penală ce vizează săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, efectuate în perioada 2012-2015.

"În cursul zilei de 17 noiembrie 2015, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 16 de locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Satu Mare şi Botoşani, din care 2 sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice", se arată în comunicatul DNA.

Procurorii DNA au părăsit sediul Consiliului Judeţean Satu Mare în jurul orei 12.00 după ce au percheziţionat birourile preşedintelui şi vicepreşedinţilor CJ.

sediul consiliului judetean satu mare

Sediul Consiliului Judeţean Satu Mare FOTO: Cerasel Cuteanu

 

Ce acte au ridicat şi de unde

Oamenii legii au ridicat documente şi înscrisuri de la birourile din Botoşani şi din comuna sătmăreană Odoreu ale firmei Tehnic Asist din Botoşani (cel mai mare asfaltator din judeţul Satu Mare, cu sediul mare în judeţul Botoşani), de la sediul firmei Nord-Vest TV Advertising SRL (firmă pe care e trecută televiziunea) şi al Gazetei de Nord-Vest, de la birourile Serviciului Public de Administrare a Sistemului Integrat de Management al Deşeurilor din judeţul Satu Mare, din sediul PSD Satu Mare, ANAF Bucureşti, firme din Ilfov şi de la mai multe persoane fizice.

Adrian Ştef: ”Nu m-au vizat pe mine, ci pe unul dintre vicepreşedinţi”

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef (foto mai jos, plecând spre maşină, credit foto: Cerasel Cuteanu), a declarat că percheziţiile nu au nicio legătură cu el:

”Procurorii au venit la mine în birou, mi-au prezentat documentul ce le permitea să efectueze percheziţiile, apoi s-au dus alături, la vicepreşedinţi şi la alte direcţii”.

Acesta susţine că nu are cunoştinţă de ce s-a întâmplat după ce procurorii au ieşit din biroul său: ”Nu ştiu dacă s-au ridicat documente, nu ştiu pe care dintre cei doi vicepreşedinţi îi vizează. Mie mi-au cerut doar un om care să-i însoţească prin instituţie, unde aveau de făcut verificări. Le-am dat omul, au plecat şi cu mine nu au mai avut treabă”.

Mascaţii au descins şi în biroul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor (preşedintele PSD Satu Mare, cel care îşi ameninţase colegii de partid că dacă nu votează cu Victor Ponta la alegerile prezidenţiale nu le mai acordă fonduri de la CJ), la sediul central al ANAF din Bucureşti şi în alte 14 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Satu Mare şi Botoşani ( la sediul Tehnic Asist).

După mai multe ore în care a stat de vorbă cu anchetatorii, vicepreşedintele Mircea Govor a ieşit din instituţie însoţit de avocat.

“Instituţiile statului îşi fac treaba şi cu asta basta. A fost o percheziţie în birou la mine. S-a luat un singur document şi cu asta basta”, a spus Mircea Govor.Întrebat fiind dacă ştie ce vizează percheziţiile, Govor a declarat: “Nu ştiu. După părerea mea, este o plângere a lui Valer Marian împotriva mea. Asta-i din ce am văzut, asta cred. Este plângerea lui Valer Marian împotriva mea şi nu ştiu, se caută ceva, probabil ce el ar fi scris acolo. Nu comentez situaţia asta”, a mai spus Govor.

Vicepreşedintele CJ Satu Mare a mai spus că nu s-a discutat nimic legat de firma Tehnic Asist.

De la sediul PSD Satu Mare, unul dintre locurile unde au descins procurorii DNA, nu s-a putut obţine, încă, nicio reacţie.

Mai puteţi citi:

Percheziţii DNA la Consiliul Judeţean Satu Mare şi la ANAF Bucureşti

Mai multe - Satu Mare

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite