„Marşul pentru viaţă” a ajuns la a şaptea ediţie la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marşul se desfăşoară pe un traseu clasic, de la muzeu până în centrul oraşului - foto: GNV
Marşul se desfăşoară pe un traseu clasic, de la muzeu până în centrul oraşului - foto: GNV

„Marşul pentruviaţă” are în prim plan interzicerea avorturilor. Evenimentul este autorizat să se desfăşoare pentru două ore.

Municipiul Satu Mare se înscrie printre cele 285 delocalităţi unde sâmbătă, 25 Martie, va avea loc, simultan, „Marşul pentru viaţă”.

Aceasta este cea de-a VII-aediţie a acestui marş care susţine în primul rând, prin vocea promotorilor lui,interzicerea avorturilor şi a abandonului. Marşuleste programat să înceapă la ora 12:30 de pe platoul din faţa Muzeului Judeţean.

Ca şi în anii anteriori, de la locul de întâlnire, cu escortă, se va porni pe jos pe Bulevardul I.C. Brătianu, apoi Piaţa Libertăţi, Pasajul Corneliu Coposu, ca mai apoi marşul să se încheie în groapa din Pasajul Coposu. Evenimentul este autorizat să dureze aproximativ două ore.

Deşi se prezintă ca o acţiune civică, apolitică şi neconfesională, la Satu Mare „Marşul pentru viaţă”,este promovat de Asociaţia „Acoperământul Maicii Domnului” care este fondată în jurul Bisericii Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, unul din preoţii acestei biserici fiind şi cel care promovează marşul în emisiunile televizate de la posturile locale.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite