ZILELE STUDENTULUI Tricourile „tunate” dau tonul la distracţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii s-au înghesuit să îşi “tuneze” tricourile
Tinerii s-au înghesuit să îşi “tuneze” tricourile

Zeci de tineri au luat cu asalt curtea Universităţii „Eftimie Murgu“ unde au început cu mare fast Zilele Studentului. Reşiţenii care au vrut ceva inedit nu au ezitat să treacă prin curtea facultăţii, unde membrii „Cogito” le-au „tunat” tricourile.

Zilele Studentului din acest an au debutat cu emoţii din cauza vremii nefavorabile, dar începutul timid a dat tonul adevăratei distracţii. Cu sufletul strâns, zeci de tineri s-au adunat ieri în curtea facultăţii ca să îşi personalizeze tricourile în funcţie de imaginaţie. „Le punem reşiţenilor la dispoziţie două culori: roşu şi albastru. Avem şi şabloane diverse, însă dacă cei care vor să îşi tuneze tricoul au altceva în minte şi vor să dea frâu liber imaginaţiei, ne pot spune şi dorinţa le este respectată”, a explicat Andrei Bălbărău, preşedintele Asociaţiei „Cogito” din Reşiţa.

Lecţii de machestism

Alexandru are 19 ani şi nu ratează ocazia de a-şi modifica tricoul. „Mi-am dorit demult un tricou cu drapelul piraţilor şi în comerţ nu am găsit unul, aşa cum e în mintea mea. Nu ratez ocazia să trec să apelez la membrii Cogito, pentru că ştiu că sunt foarte talentaţi şi nu mă dezamăgesc”, a spus tânărul, care şi-a pregătit pentru acţiune un tricou simplu, de culoare albă.  Membrii Clubului de Machete, care s-au întors recent de la Festivalul Otaku din capitală, şi-au expus lucrările de excepţie pe mesele întinse în curtea Universităţii. Astfel că studenţii care şi-au modificat tricourile şi au vrut să înveţe ceva util, s-au prezentat la specialişti.

„Facem şi machete de faţă cu cei interesaţi de această pasiune, pentru că aşa ne este mai simplu să dăm explicaţii. Construim vapoare, elicoptere sau avioane şi expunem o parte dintre lucrările pe care le construim la Clubul de Machete în fiecare miercuri”, a spus Remus Râjniţă, membru al clubului şi un mare pasionat de această artă. Organizatorii Zilelor Studentului sunt în acest an Casa de Cultură Studenţescă Reşiţa, alături de Liga Studenţilor, Asociaţia Cogito şi GLT Arcus.

Zilele Studentului, la a doua ediţie

Acţiunile continuă azi cu o expoziţie de fotografie, o întâlnire cu ofiţerii de la DGA şi o „Cafenea de idei”. „Am vrut să atingem toate domeniile şi să acoperim o gamă largă de pasiuni, astfel încât evenimentul să prezinte interes pentru cât mai mulţi studenţi. Am început pregătirile din timp şi sper ca totul să fie ca la carte”, spune Adela Berbentia, directorul CCS Reşiţa.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite