Romeo Dunca vrea sute de milioane de euro pentru judeţul pe care îl conduce. Pe ce intenţionează să cheltuie banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romeo Dunca speră că proiectele consiliului judeţean vor fi finanţate prin ADR Vest
Romeo Dunca speră că proiectele consiliului judeţean vor fi finanţate prin ADR Vest

Conducerea Consiliului Judeţean s-a întâlnit, în sistem on-line, cu conducerea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, pentru a stabilii care sunt cele mai importante proiecte care pot fi finanţate cu bani europeni.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca, a fost însoţit la discuţii de administratorul public al judeţului, Tinu Vidaicu, de primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa şi de reprezentanţii  biroului care se ocupă cu implementarea proiectelor cu finanţare europeană din cadrul aparatului de specialitate al instituţiei judeţene.

„Lucrăm şi ne consultăm în fiecare etapă necesară obţinerii finanţării, aşa cum am făcut-o şi astăzi, într-o întâlnire în care am pus pe masă propunerile de proiecte pe care ni le dorim. Căutăm cele mai potrivite linii de finanţare, fie că este vorba de POR 2021-2027 sau Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), prioritar fiind nou spital judeţean pe care-l vrem la Reşiţa. Ne dorim modernizarea drumurilor judeţene, realizarea celor 500 km de trasee cicloturistice care străbat judeţul de la nord la sud şi dezvoltarea zonelor turistice Semenic şi Muntele Mic. Avem o preocupare pentru reabilitarea energetică a clădirilor celor două muzee pe care le avem, la Reşiţa, respectiv la Caransebeş, dar şi a Palatului Administrativ”, a declarat cu această ocazie preşedintele Romeo Dunca.

În urma întâlnirii, s-a mai  conturat oportunitatea ca noul centru judeţean de excelenţă pentru copii şi studenţi, pentru care există linie de finanţare, să fie înfiinţat la Ateneul Tineretului. Atenţia s-a îndreptat şi spre cele 4 şcoli speciale, subordonate Consiliului Judeţean Caraş-Severin, pentru care pot fi atrase fonduri europene în vederea dotării şi digitalizării acestora.

În cel mai scurt timp, portofoliul de proiecte va fi actualizat, noile propuneri vor fi reaşezate pe liniile de finanţare corespunzătoare şi se va urgenta finalizarea documentaţiilor necesare pregăririi proiectelor. Valoarea proiectelor este de sute de milioane de euro, doar pentru noul spital administraţia judeţeană sperând să atragă circa 150 de milioane de euro.

Vă recomandăm şi:

Milionarul Dunca dezvăluie cum se scurgeau banii din CJ Caraş-Severin. Prima plângere penală este pregătită

După Ilie Bolojan, încă un preşedinte PNL de Consiliu Judeţean anunţă concedieri masive

ReşiţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite