FOTO VIDEO Universitatea din Reşiţa vrea să atragă elevii din Serbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preocupaţi de păstrarea - chiar creşterea - populaţiei şcolare Universitatea „Eftimie Murgu“ a demarat un demers de atragere a elevilor din Serbia, în special a celor din Voivodina, zonă în care este şi învăţământ în limba română

Atuul celor de la Reşiţa este că între Banatul Montan şi Banatul Sârbesc nu sunt distanţe foarte mari. 

Un grup de 50 de elevi şi profesori de la Liceul „Borislav Petrovlasov“ din Vârşeţ, un liceu cu predare în limba maternă, deci şi limba română, au ajuns vineri la Reşiţa pentru a vedea pe viu condiţiile de şcolarizare oferite de către facultăţile din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu“ din Reşiţa dar şi pentru a afla ce specializări pot fi urmate în cadrul studiilor de licenţă, masterat sau doctorat la instituţia de învăţământ superior din Reşiţa.

Elevii sârbi spun că au avut curiozitatea de a vedea condiţiile oferite de Universitate, de a vedea cum arată şi cum funcţionează o facultate din România şi că, desigur, iau în calcul posibilitatea de a deveni studenţii acestor facultăţi, mai ales dat fiind faptul că distanţa dintre Reşiţa şi Vârşeţ nu este foarte mare. 

Şi profesorii s-au arătat foarte încântaţi de condiţiile de şcolarizare ale Unviersităţii „Eftimie Murgu“ ba chiar, unii dintre ei, şi-au regăsit foştii colegi, împreună cu care au studiat pe vremuri materiile pe care acum le predau, la Reşiţa ori Vârşeţ.

De departe atracţia elevilor a fost sala de sport şi cea de fitness, care erau la standarde înalte şi pe care studenţii o au tot timpul la dispoziţie. Ei au mai vizitat centrul CAMI; laboratoare şi săli de curs, etc...

„Este o acţiune prin care urmărim creşterea populaţiei şcolare, mergem şi în Serbia să le prezentăm oferta noastră, îi aducem pe elevi şi aici, să vadă baza noastră de studiu, la Coronini, unde avem de asemenea un centru foarte modern şi facem asta destul de des, pentru a ne asigura un număr cât mai mare de studenţi“ ne-a spus prof. univ. dr. Marian Mihăilă, preşedintele Senatului Universităţii „Eftimie Murgu“ din Reşiţa.

CITEŞTE ŞI:

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite