FOTO VIDEO Dramele familiilor din blocul explodat de la Reşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornelia Munteanu (dreapta) a trecut prin foarte multe încercări FOTO CRISTIAN FRANŢ
Cornelia Munteanu (dreapta) a trecut prin foarte multe încercări FOTO CRISTIAN FRANŢ

După ce s-a despărţit de soţ şi şi-a crescut singură fetiţa de şapte anişori, în urmă cu trei luni şi jumătate a fost bătută de un călător prins fără bilet iar acum a fost evacuată din propria locuinţă.

Cornelia Munteanu poate spune pe drept că a fost urmărită de ghinion. Femeia a fost obligată să-şi crească singură fetiţa după ce s-a despărţit de soţul ei. Norocul femeii a venit de la o familie de colegi de serviciu, care îi erau şi vecini: Ioan şi Elena Boureanu. Cu toţii lucrau la firma de transport în comun, Ioan era şofer de autobuz iar Elena Boureanu, ca şi Cornelia, era taxatoare de bilete. Cei doi au devenit practic bunici pentru Petra, pe care au crescut-o de mică. 

Pe 25 iulie, în timp ce se afla la serviciu, peste Cornelia Munteanu a dat o nouă nenorocire: un călător prins fără bilet a bătut-o serios, femeia ajungând la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa.

Nici nu şi-a revenit bine că pe 1 octombrie a trebuit să traverseze o nouă nenorocire: o explozie puternică a avut loc la etajul II al blocului în care locuia şi, pentru că structura de rezistenţă a fost afectată, a fost evacuată şi a trebuit să se mute cu fetiţa într-o cameră de internat şcolar. „Este foarte greu, nu am unde să spăl, ţin laptele fetei în geam, la soare. Fetiţei îi lipsesc jucăriile şi camera ei. Ieri a cerut să o duc să vadă casa ei. Am dus-o. De dor a început să pupe pereţii, jucăriile, îi este foarte greu“ povesteşte Cornelia Munteanu.

Familia Boureanu îşi cere eutanasierea

Ioan şi Elena Boureanu au fost sprijinul Corenliei Munteanu. Ei o ajutau cu fetiţa, o duceau şi o luau de la grădiniţă, şi apoi de la şcoală, aveau grijă de ea, îi făceau de mâncare ori o scoteau în parc. Acum cei doi bătrâni au fost evacuaţi şi ei şi au ajuns tot într-o cameră de internat şcolar.

image

Foto

explozie bloc rep resita

 „Eu am băgat toţi banii câştigaţi într-o viaţă în apartamentul acela. Cum să plec de acolo? Acolo este tot ce am. Aici la internat e bine, avem mâncare, se îngrijesc de noi. Dar e internat, eu sunt diabetic, am probleme, apoi nici nu ştiu cât ne mai ţin aici“ spune Ioan Boureanu. Evacuarea din propriile case a fost un şoc psihologic extrem de puternic şi i-a afectat foarte mult pe locatari, aceştia ajungând chiar să ia în calcul gesturi disperate.

 „Aseară soţul meu mi-a spus că merge pe cel mai înalt bloc şi se aruncă“ spune Elena Boureanu. Cei doi sunt şocaţi şi nu vor să-şi părăsească apartamentul în care şi-au investit toată agoniseala vieţii. Mai mult, cei doi nu vor să fie despărţiţi nici de Petra, fetiţa de 7 ani a Corneliei Munteanu, pe care chiar ei au crescut-o. „I-am spus să se gândească la fiica mea pentru că el a crescut-o, domnul Boureanu a avut grijă de ea, fiica mea a renunţat la tatăl său pentru el. Domnul Ioan Boureanu, „Bunelu“ cum îi spune Petra, este un om foarte echilibrat şi cu gândire. Eu am mai clacat, am avut probleme în viaţă şi el m-a încurajat tot timpul. Practic mă sperie decizia pe care a luat-o“ povesteşte Cornelia Munteanu.

Familia Ogăşanu: scrisoare deschisă către Guvern

Condrat şi Aniela Ogăşanu sunt doi profesori extrem de respectaţi din Reşiţa. Ei au adresat o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, parlamentarilor de Caraş-Severin şi autorităţilor locale cărora le cer să termine cu „pomana“ şi cu tot felul de ajutoare şi să concentreze toţi banii în restaurarea blocului. „Inainte de a discuta in presa subiectul, asteptam totusi o reactie pozitiva a autoritatilor. Nu vrem sa devenim un subiect de scandal. Noi vrem doar normalitate si lucru bine facut, asa cum procedam si cu elevii nostri. Sper sa nu ne intelegeti gresit. Daca autoritatile nu vor face nimic pentru noi, atunci vom apela la presa, daca veti mai dori“ ne-a spus profesoara. Asociaţia de proprietari din blocul explodat a deschis un cont bancar special pentru consolidarea rezistenţei blocului şi cer ca toţi banii disponibili să ajungă acolo, pentru ca blocul să fie consolidat cât mai repede şi oamenii să poată reveni în siguranţă la casele lor.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Primele imagini care surprind cumplita explozie de la Reşiţa

Locul exploziei din Reşiţa este unul blestemat: accident rutier la câteva ore după explozie

FOTO VIDEO Explozie la un bloc de locuinţe de pe Bulevardul Republicii din Reşiţa. O femeie şi-a pierdut viaţa

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite