Doi medici şi cinci asistenţi medicali din Caraş-Severin, acuzaţi că au făcut vaccinări anti-COVID fictive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin cer instanţei arestarea preventivă a doi medici şi cinci asistenţi medicali dintr-un centru de vaccinare din Bocşa, care în mod repetat ar fi simulat vaccinarea unor persoane împotriva COVID-19 şi au determinat registratorii să introducă în sistemul informatic datele acestora. În schimbul faptelor lor, ei încasau sume cuprinse între 100 şi 250 de euro.

„Mai multe cadre medicale din cadrul Centrului de Vaccinare COVID-19 din oraşul Bocşa, jud. Caraş-Severin,  respectiv medicii R. A. şi T. A.-A. şi asistenţii medicali G. D.-G, V. M.-T., V. I., P.-S. A.-F., P. D., M. A.-A. şi G.-H. S.-G., în cursul campaniei de vaccinare COVID-19, în mod repetat, au simulat actul de vaccinare şi au implementat personal sau au determinat registratorii să introducă fără vinovăţie într-un sistem informatic, respectiv în platforma electronică de vaccinare ROVACCINARE, fără drept şi contrar realităţii, datele mai multor persoane, atestând în mod nereal că acestea au fost vaccinate împotriva virusului Sars-Cov 2 cu serul Johnson & Johnson sau chiar Pfizer BioNTech, introducând în acest sens, fără drept, date necorespunzătoare adevărului, în scopul producerii de consecinţe juridice, respectiv obţinerea de către persoanele interesate a adeverinţelor de vaccinare şi pe cale de consecinţă, libera circulaţie, accesul în societăţi comerciale, altele decât cele alimentare, sustragerea obligării instituirii carantinei sau izolării la momentul revenirii în ţară din zonele de risc epidemiologic”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

Cetăţeni interesaţi de obţinerea certificatului de vaccinare au plătit cadrelor medicale sume de bani cuprinse între 100-250 de euro, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu le administra efectiv vaccinul anti-COVID-19, eliberându-le însă în schimb adeverinţă de vaccinare, document necesar eliberării certificatului de vaccinare (Certificatul Verde).

Iniţial, Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin a dispus reţinerea celor doi medici şi a cinci şapte asistenţi, iar ulterior au înaintat la Tribunalul Caraş-Severin, marţi, referatul cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lor. Ceilaţi doi asistenţi medicali sunt cercetaţi sub control judiciar.

Cu toţii sunt cercetaţi pentru luare de mită şi fals informatic.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite