Descinderi la traficanţi din Caraş-Severin şi Timiş. Şefii reţelei foloseau inclusiv minori care să le vândă drogurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
descinderi

În această dimineaţă, oamenii legii au descins la 21 de adrese, la persoane suspecte de trafic de droguri de mare risc

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş Severin şi poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au efectuat, astăzi, un număr de 21 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Caraş-Severin şi Timiş, la locuinţele unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu şi efectuarea de operaţiuni ilicite cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv.

Mai multe persoane din oraşul Moldova Nouă şi din localităţile din zona Clisurii Dunării au distribuit droguri de risc şi substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv. În activităţile infracţionale au fost atraşi inclusiv minori care au fost folosiţi pentru predarea drogurilor către consumatori.

De regulă atât drogurile cât şi substanţele susceptibile de a avea efect psihoactiv erau achiziţionate de pe raza municipiului Timişoara şi revândute, cu sume cuprinse între 50-70 lei/gram, consumatorilor din zonă, inclusiv elevilor de liceu. În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea confiscării, droguri de risc, sub formă de fragmente vegetale mărunţite, împachetate în folii de aluminiu sau păstrate în pungi şi borcane, precum şi tulpini şi muguri de plante uscate, ţigarete confecţionate artizanal, obiecte folosite la prepararea şi cântărirea drogurilor şi peste 36.000 de ţigarete provenite din contrabandă.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 23 de persoane. Acţiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Caraş-Severin, al luptătorilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Caraş-Severin şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin şi Grupării Mobile de Jandarmi “Vlad Voievod” Timişoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Biroul de Analiză a Informaţiilor Caraş-Severin. Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

VĂ RECOMANDĂM ŞI:

Trafic de droguri în familie. Ce condamnări au primit doi nepoţi şi mătuşa pe care au atras-o în afacere

Percheziţii la o farmacie din Capitală care ar fi comercializat medicamente cu substanţe stupefiante.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite