BAC 2011 Subiecte, rezultate, program, centre de examinare, situația de la Bacalaureatul din Reșița, totul pe adevarul.ro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenții mai au o șansă să treacă de examenul maturității. Asta, după ce în sesiunea din vară doar 26% dintre elevii din Caraș-Severin au reușit să treacă de toate probele de examen. Și pentru această sesiune, subiectele se anunță a fi dificile, iar camerele de filmat din săli, nelipsite. În această dimineață, elevii au intrat în sălile de examinare, iar până la această oră, examenul decurge normal.

Calendarul bacalaureatului de toamnă:
22-23 august 2011 - Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba româna – proba A;
22-24 august 2011 - Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B;
23 -24 august 2011 - Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C;
25 - 26 august 2011 - Evaluarea competenţelor digitale – proba D;
29 august 2011 - Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă;
30 august 2011 - Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă;
31 august 2011 - Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă;
2 septembrie 2011 - Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă;
4 septembrie 2011 - Afişarea rezultatelor (până la orele 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00);
5-6 septembrie 2011- Rezolvarea contestaţiilor;
7 septembrie 2011 - Afişarea rezultatelor finale.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a pus și de această dată la dispoziție o linie telefonică pentru examenul de Bacalaureat. Aceasta va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării examenului, între orele 9.00-19.00, începând de astăzi.
Conform datelor primite de la Inspectoratul Judeţean Şcolar Caraş-Severin, peste 1.800 de elevi s-au înscris în cea de a doua etapă a examenului de Bacalaureat.  

Examenul începe cu evaluarea competenţelor de comunicare orală în limba română şi se va încheia pe şapte septembrie cu afişarea rezultatelor. „Elevii vor susţine examenul doar la materia la care nu au promovat anterior. Condiţiile vor fi aceleaşi ca şi la prima etapă a examenului şi vor fi supravegheaţi din nou cu ajutorul camerelor de luat vederi“, a spus Adrian Doxan, şeful Inspectoratului.

 Din nefericire, cei care au fost eliminaţi din examen nu pot să participle la această sesiune. „Aceşti elevi vor putea să dea examenul abia în toamna anului viitor“, a mai spus Doxan. Liceenii au dreptul să susţină examenul de bacalaureaţ fără taxă, de cel mult două ori. Reamintim faptul că judeţul s-a situat pe ultimele locuri în ceea ce priveşte rata promovabilităţii, 26 la sută.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite