Transportul la şcoală a devenit un lux pentru elevii care nu au bani de navetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevilor navetişti din judeţul Vâlcea li s-a decontat decât 20 % din contravaloarea abonamentelor sau biletelor de transport pentru anul şcolar 2012-2013. Conducerea Inspectoratului Şcolar nu ştie când va plăti diferenţa de bani.

Aproximativ 3000 de elevi din judeţul Vâlcea circulă zilnic cu autobuzele unor firme private. Pentru cei care au de parcurs o distanţă de peste 50 de kilometri dus-întors, aşa cum este cazul copiilor din Frânceşti sau Olanu care învaţă la liceele din Râmnicu Vâlcea, transportul costă, lunar, până la 180 de lei. Naveta e destul de costisitoare şi pentru elevii care locuiesc la câţiva kilometri de Râmnicu Vâlcea, în comuna Mihăeşti, unde preţul unui abonament depăşeşte 150 de lei/lună.

Pentru anul şcolar 2012-2013, Inspectoratul Şcolar Vâlcea a decontat elevilor  decât 20 % din contravaloarea abonamentelor sau biletelor de transport

„Am ajuns la 20 % plăţi pentru naveta copiilor şi am făcut deja solicitări şi reveniri pentru a primi bani. Promisiuni privind plata diferenţei de bani sunt, dar nu ştiu dacă aceşti bani vor veni sau nu până la sfârşitul acestui an. Am făcut plăţi către toţi elevii navetişti, nu am făcut parti-pris-uri”, declară inspectorul şcolar general Ion Gherghinaru. 

Pentru anul şcolar 2013-2014, transportul şcolar se va deconta parţial deoarece Ministerul Educaţiei a dispus decontarea abonamentelor în limita unei anumite sume.

Pentru o distanţă de 3 kilometri, Ministerul Educaţiei va deconta, lunar, 26 de lei. Între 3 şi 50 de kilometri, copiilor li se va deconta maxim 120 de lei pe lună. Tot ceea ce depăşeşte acest plafon va fi suportat de părinţi. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite