Noi alunecări de teren în Berbeşti. O bătrână a fost evacuată, iar alte opt familii riscă să rămână fără case

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii se plâng şi că nu mai au drum de acces. Foto arhivă Adevărul
Oamenii se plâng şi că nu mai au drum de acces. Foto arhivă Adevărul

Opt familii din satul Valea Mare, din Berbeşti, riscă să rămână fără locuinţe din cauza unei alunecări de teren, care s-a reactivat în urma ploilor din ultimele zile. O casă aproape că a fost înghiţită de pământ, proprietara ei, o bătrână de 93 de ani, fiind evacuată sâmbătă.

Cele opt familii din satul Valea Mare, care locuiesc în apropierea frontului de alunecare, riscă să rămână fără un acoperiş deasupra capului în orice moment. Alunecarea de teren se manifestă la câţiva metri distanţă de locuinţa familie Udroiu şi aproape că a înghiţit casa Ruxandrei Cherăscu, bătrâna de 93 de ani care a fost nevoită să-şi părăsească locuinţa în urmă cu două zile. 

„Sunt opt case în pericol să fie înghiţite de pământ, nu mai avem drum de acces, practic înotăm prin noroi. Alunecarea de teren e activă, a ajuns la patru metri distanţă de casa fratelui meu şi aproape că a înghiţit casa unei bătrâne. Nu ştiu ce o să ne facem, până astăzi nu a venit nimeni la noi, să ne întrebe cum o ducem. Zilele trecute am avut o situaţie de urgenţă, dar nici ambulanţa nu a putut ajunge la noi”, povesteste Ilie Udroiu. 

Primele alunecări de teren din satul Valea Mare în urmă cu cinci ani, 22 de familii aflându-se, iniţial, în zona afectată. O parte dintre localnici au plecat din zonă după ce au fost despăgubiţi de Exploatarea Minieră Berbeşti, alţii aşteaptă să fie strămutaţi.  

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite