VIDEO Un simbol al Ploieştiului este demolat. Singurul hipodrom de trap din România este pus la pământ cu târnăcoape şi buldozere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vineri a fost dat startul demolării hipdromului. FOTO Dana Mihai
Vineri a fost dat startul demolării hipdromului. FOTO Dana Mihai

Administraţia locală din Ploieşti a dat vineri startul demolării Hipodromului din Ploieşti, singurul de trap din ţară. Un simbol al oraşului, hipodromul va fi renovat până la sfârşitul anului 2015, cu bani europeni şi de la bugetul local

Semnarea contractului de execuţie a proiectului de reabilitare şi modernizare a Hipodromului din Ploieşti, în cursul săptămânii trecute, a determinat administraţia locală să dea vineri startul demolării clădirilor din complexul arenei hipice.

Primele imobile demolate sunt grajdurile cailor, aflate într-o stare avansată de degradare, care vor fi urmate de tribună, nefolosită de ani de zile, din cauza pericolului iminent de prăbuşire.

Vineri dimineaţă, muncitorii au pus la pământ cu târnăcoape şi buldozere unul din vechile grajduri ale hipodromului, după ce, în prealabil, zilele trecute, caii au fost mutaţi de proprietari în locuri sigure.

Hipodromul de la intrarea în Ploieşti dinspre Bucureşti va reveni la splendoarea de altădată, prin proiectul de reamenajare cu o valoare de 53,6 milioane de lei fără TVA, bani care provin din bugetul oraşului şi fonduri europene.

În prezent, arena hipică este într-o stare avansată de degradare, în special tribuna, care nu mai este folosită de ani buni şi care va fi demolată zilele următoare, dar şi grajdurile, unde sunt crescuţi armăsarii de rasă.

Conform contractului de execuţie, la hipodrom vor fi amenajate trei drumuri de acces, trei parcări cu 219 locuri, dintre care 162 pentru spectatori, iar restul în regim VIP şi pentru echipe şi o nouă clădire pentru tribune. Aceasta va grupa toate funcţiile şi serviciile pentru public, profesionişti şi organizatori, cu o suprafaţă construită de 2.357,25 metri.

Noile grajduri vor fi şapte clădiri identice, la care se adaugă una pentru boxe, un hangar pentru depozitarea de materiale, unul pentru furaje, dar şi o clădire pentru înşeuare, unde caii vor fi echipaţi cu harnaşamentul necesar în participarea la curse.

De asemenea, va fi refăcută pista de trap de 1,2 km şi, în premieră, va fi realizată şi o pistă de galop, acoperită cu iarbă rezistentă la uzură. Pistele vor fi dotate şi cu o cale de rulare pentru maşina arbitrilor, ronduri de mers şi un ring de prezentare pentru cai.
Lucrările vor fi completate cu cele de reţele edilitare - alimentare cu apă, canalizare menajeră, pluvială, drenuri, instalaţii electrice exterioare şi iluminat, reţea gaze naturale şi reţea termoficare.

Hipodromul Ploieşti a fost inaugurat în anul 1921 şi a găzduit, de-a lungul timpului, sute de derby-uri.

Lucrările au termen de execuţie un an de zile şi vor fi realizate de Asocierea SC Construcţii Erbaşu SA şi SC Total Strada SRL, câştigătoarea licitaţiei.

Pe aceeaşi temă

FOTO Hipodromul din Ploieşti, singurul de trap din ţară, va fi demolat. O arenă hipică modernă îi va lua locul

FOTO Ca în vremurile de altădată. Derby-ul de Trap al României a adunat câteva mii de spectatori la Hipodromul Ploieşti
 

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite