Valea Prahovei: 1 Decembrie, fără „ciolan”, fără hore şi cu petreceri terminate mai devreme ca altădată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre cele mai populare cabane de pe Valea Prahovei nu va organiza petrecere speicală de Ziua Naţională FOTO Facebook/Gura Diham
Una dintre cele mai populare cabane de pe Valea Prahovei nu va organiza petrecere speicală de Ziua Naţională FOTO Facebook/Gura Diham

Petrecerile grandioase care se organizau de 1 Decembrie în staţiunile montane de pe Valea Prahovei au devenit istorie

Este al doilea an în care hotelierii nici măcar nu şi-au mai bătut capul să gândească oferte pentru vacanţa de Ziua Naţională, iar acolo unde sunt, fie au preţuri exorbitante doar pentru cazare, un păhărel de ţuică şi o cină festivă, fie distracţia este exclusiv „pe cameră”.

Cabana Gura Diham, una dintre unităţile de cazare cele mai populare din Buşteni, care organiza petreceri unice de Ziua Naţională, nu are o ofertă specială pentru 1 Decembrie în acest an. 

Deşi se arată interesaţi la telefon, turiştii nu fac rezervări ferme, iar cei care au plătit avans anulează pe ultima sută de metri. 

„Nu am organizat nimic”

„Nu am organizat nimic pentru că nu ştim ce clienţi sunt. Momentan, lumea este speriată şi nu prea tinde să vină la petreceri, mai ales că avem voie doar până la ora 21.00. Anul acesta, de 1 Decembrie, cam linişte. Vin doar cei vaccinaţi, mănâncă a la carte, n-am mai făcut nimic în plus. Şi clienţii se tot răzgândesc. Spun că vin şi odată primim telefon şi ne spun că a intervenit ceva, renunţă la rezervare”, spune Constantin Luca, reprezentantul cabanei Gura Diham.

Acesta a precizat că este posibil ca nici măcar petrecerea de Revelion să nu se organizeze la cabană din lipsă de clienţi, turiştii fiind interesaţi mai mult de unităţi de cazare de capacitate mică, unde să nu intre în contact cu alte persoane.

Petrecere de Ziua Naţională ”pe cameră”

Nici în Sinaia sau Azuga Ziua Naţională nu mai reprezintă o miză pentru hotelieri. Unităţile de cazare de patru şi cinci stele sunt printre puţinele care îşi permit să ofere pachete pentru zilele libere de la început de decembrie. Preţurile sunt însă uriaşe, în comparaţie cu serviciile oferite.

La Azuga, de exemplu, la un hotel de cinci stele, de 1 Decembrie o cameră dublă costă 130 de euro pe noapte doar cu mic dejun inclus. Mesele se servesc în regim de room service, la tarife mult mai mari faţă de cele din restaurant. Este gratuit însă accesul la piscină şi spa.

La Sinaia, vacanţa de 1 Decembrie într-un hotel de patru stele costă 1.275 de lei de persoană pentru un sejur de trei nopţi, în preţ fiind incluse un pahar de vin sau ţuică fiartă la primire, cina festivă, foc de tabără şi berbecuţ la proţap. Dacă se cazează cu părinţii în cameră, un copil de până la 12 ani plăteşte 499 de lei.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Staţiunile de pe Valea Prahovei se pregătesc pentru noul sezon de schi. Scumpiri în lanţ la telecabină, dar şi pârtii noi

Planurile încurcate pentru Domeniul Schiabil Transalpina-Voineasa VIDEO

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite